Eskilli çiftçi yeni sezonun ilk mesaisine başladı

Eskilli çiftçi yeni sezonun ilk mesaisine başladı

Eskil'de çiftçiler sezonun ilk ürünü için tarlaya indi. Geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında ekilen buğdayların gelişiminden memnun olan üreticiler, bir yandan da bu sezondan yeni umutlar bekliyor.

Kış aylarının çok az yağışsız geçmesi çiftçiyi tedirgin ederken, umutlar Nisan ve Mayıs yağmurlarında. Eskil Ziraat Odası başkanı Gazi Mutlu, Yeni tarım sezonunun çiftçilerimize bereket getirmesini diledi.
Bu yıl kış aylarının geçtiğimiz yıla göre daha az yağışlı geçtiğini ifade eden Eskil Ziraat Odası başkanlığı, Ziraat Odası olarak eğer Nisan ve Mayıs aylarında beklenen yağışlar olursa, bu yıl rekoltede ciddi bir yükselme olmasının beklenildiğinin altını çizdi.
Tarım sezonu her sene bu dönemde başladığını ve umutlu beklentiler içine girdiklerini belirten Başkan Gazi Mutlu, tarımsal faaliyetlerin son durumunu değerlendirdi. Kış boyunca ciddi bir yağış olmadığının altını çizen başkan Mutlu, “Umut ediyoruz ki Nisan ve Mayıs aylarında beklenen yağışlar bölgemize gelir. Yoksa hem su kaybında ciddi yükselme olacak, hem de ürün rekoltesinde düşüşler olacak” dedi.

Haziran ve Temmuz aylarındaki hasatta geçen yıla göre verim ve rekoltenin artmasını beklediklerini kaydeden Mutlu, “Havaların ısınmasıyla birlikte çiftçilerimiz sahaya inmiş durumda. Allah'a çok şükür üretim başladı. Çiftçilerimizin umudu iyi bir sezon geçmesi. Bereketli bir sezonun geçmesini temenni ediyoruz” diye konuştu. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum