AGİK’ten Kadınlar Günü Programı

AGİK’ten Kadınlar Günü Programı
Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, geniş kapsamlı bir program düzenledi.Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen “Kadınlar Günü” programına...

Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, geniş kapsamlı bir program düzenledi.

Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen “Kadınlar Günü” programına Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’nın eşi Zehra Aslan, AGİK Başkanı Hatice Şahin Eroğlu ve yüzlerce hanım davetli katıldı.

AGİK Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Şahin Eroğlu açılış konuşmasında salonu dolduran tüm hanımlara teşekkür ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının iş dünyasına yeni istihdamlar oluşturmak, iş kurmak isteyenleri yeni teşvikler konusunda bilinçlendirmek, kadınları çalışma hayatına kazandırmak ve sosyal sorumluluk projeleri ile sosyal olaylarda bilinç düzeyini arttırmak olduğunu kaydetti.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında kadınların önemine değindi ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınları Günü’nü kutladı. Kadınları çalışma hayatına kazandırmak amacı ile düzenlenen toplantıda hanımlara hitaben bir konuşma yapan Hasibe Yazgı, kadınların aile ile toplum arasında bir köprü olduğunu ifade ederek, “Az parayla çok iş yapmak az sermaye ile ayaklarını sağlam yere basmak kanaat sahibi kadınların o küçük sermaye ile iş hayatını kazanması ailesine katkıda bulunması. Onuruyla kazanabilen kadınların her geçen gün güzelleşen hikâyeleri, dünya kuruldu kurulalı insanların istekleri ve eldeki imkânların dağılışı arasında yoğun bir mücadele yaşanıyor. Bu mücadeleyi en çok yaşayan ise kadınlarımız. Kadın bir neslin yetişmesi öğrenmesi, etik ve kültürel açıdan yetinmesi noktasında toplumsal yetişmenin ve kalkınmanın temel unsurudur. Demokratik gelişmeler hızlı toplumsal değişimler sanayileşmeye bağlı olarak çeşitlenen meslekler, kadının ev hayatından iş hayatına çekmiş karşılaştığı zorluklar kadını kendi ayakları üzerinde durmaya yöneltmiştir. Geçmişten günümüze kadın toplum içerisinde önemli olduğu kadar birçok sorunla da karşı karşıya kalmıştır. Bu sorunlar karşısında, toplumsal refah ve huzurun sağlanması yaşam kalitesinin artması amacıyla kadınlarımızı öncelik alarak huzuru ve kalkınmayı destekleyecek uygulamalar yapılmaktadır. Unutulmamalıdır ki: Kadın aile ve toplum arasında bir köprüdür. Köprü yıkılırsa tüm değerler altında kalır. Bu sebeple kadını güçlendirmek iş hayatında üretkenliğini sağlamak gerekir. Ev içerisinde ekonomik düzeye bağlı sıkıntılarda, özellikle çocukların geleceği konusunda istediği kaygıya somut bir takım önlemler almak suretiyle ekonomik özgürlüğünü elde edebilmesi, sosyal haklardan faydalanabilmesi, kazandığımız en güzel değerlerden biri diye düşünüyorum. Biliyoruz ki: kadınlarımıza verilen değer ve eğitim aynı zamanda gelecek nesillerin insanlık kalitesini arttıracaktır. Siyasette, iş hayatında ekonomide, sosyal yaşam alanlarında velhasıl kadına hayatın her alanında güçlendirmek yine biz kadınların elindedir. Hep söylenen güzel örnektir: “balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmek.” Yani bilgiyi vermek gerekir. Kadın kendisini bu toplumun temel öznesi görüp, bunu yaratılıştan gelen haklarının bir şansı olarak görüp toplumun merkezine taşırsa, toplum hak ve hukuk içerisinde birbirini korur hale gelir. Kadın mutlu olduğunda, ev mutlu olur, evler mutlu olduğunda, toplum mutlu olur ve dünün çaresiz kadınları yarından yarına güvenle bakıyor şimdi. Kendilerini ve bir toplumu değiştiren kadınlarımız toplumun yapısını dönüştürüp üreten hale getirdiklerinin farkında değiller belki. Ama dünya onlarla güzelleşecek, kadınlarımızı bilinçlendirmek adına bu programı düzenledikleri için Aksaray Girişimci Kadınlar Derneği’ne ve bu konuda kadınlarımıza desteğini esirgemeyen Hatice Şahin Eroğlu ablamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.