Aksaraylı Ulubaş Ailesi Fransa’da Hukuk Mücadelesi Veriyor

Aksaraylı Ulubaş Ailesi Fransa’da Hukuk Mücadelesi Veriyor
Yedi aylık bebeklerine şiddet uyguladıkları iddiasıyla suçlanan ve bebekleri ellerinden alınarak Fransız koruyucu aileye verilen Aksaraylı Ahmet (33) ve Zehra Ulubaş (26) çifti,şimdi 18 aylık olan çocukları Salih'i geri alabilmek için yeni bir hukuki müc

 

19 Aralık'ta görülen duruşmada çıkan 'küçük Salih'in Fransız koruyucu aileye verilmesi' yönündeki mahkeme kararını temyize götürme başvurusunda bulunan aile, bu süreçte Türkiye'de ve Avrupa'da bulunan yetkililerden kendilerini yalnız bırakmamalarını bekliyor. Grenoble'a bağlı yerleşim birimlerinden Saint Martin d'Heres'te yaşayan  Ulubaş Çifti'nin 18 aylık oğulları Salih Ulubaş, koruyucu aileye verildi. 7 aylıkken 'kaza' sonucu düşen ve ailesi tarafından hastaneye götürülen Salih, yapılan tetkiklerin ardından vücudundaki kırıklardan şüphelenilerek müşahrde altına alındı. Daha sonra mahkeme kararı ile Sosyal Yardım Kuruluşu'na teslim edilen Salih, 11 aydır sosyal yardım kuruluşunda kalıyor. Çocuklarına şiddet uygulamadıklarına dikkat çeken Ulubaş çifti, hastaneye zamanında gitmediklerinden dolayı böyle bir durumla karşı kaşıya kaldıklarını ifade etti. 19 Aralık'ta görülen ikinci duruşmanın ardından çocukları Salih'in Fransız bir koruyucu aileye verilmesi kararını avukatları ile değerlendiren Ulubaş çifti,  yaptıkları açıklamada mahkeme kararını temyize götüreceklerini belirttiler. Avukatların temyiz dilekçesini mahkemeye sunduğunu belirten aile, yaklaşık 11 aydır ayrı kaldıkları çocuklarına kavuşmak istediklerini kaydetti. Salih'e asla şiddet uygulamadıklarını yineleyen çift, çocuklarının vücudunda tespit edilen kırıklıkların düşmeden kaynaklanmış olabileceğini kabul ettiklerini, mahkemeye ve ilgililere bu durumu defalarca anlattıklarını ancak mahkemenin lehlerine delil olabilecek bilgi, belge ve ifadeleri dikkate almadığını ifade etti.

"SALİH'İMİZİN BİZE OLAN BAĞLILIĞI GÜN GEÇTİKÇE AZALIYOR"

"Dava sürecinde eşimin ev hanımı olması, çalışmaması ve dil bilmemesi suçmuş gibi değerlendirildi." diyen Ahmet Ulubaş temyiz davası sonucunda çocuklarına kavuşmayı beklediklerini kaydetti."Salih'imizin bize olan bağlılığı gün geçtikçe azalıyor, bu durum bizi derinden yaralıyor." diyen Baba Ulubaş, "Çocuğumuzun bizden ve bizim kültürümüzden koparılması bize verilebilecek en büyük ceza, bizim tek endişemiz oğlumuzun bir Fransız gibi yetiştirilmesidir." ifadelerini kullandı. Davayla alakalı Lyon Başkonsolosluğu ile şuana kadar dört kez görüştüklerini söyleyen Ahmet Ulubaş, bu süreçte kendilerine ulaşan son bilgi ve belgeleri de konsolosluğa ulaştırdıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a Yurt Dışı Türkler Başkanlığı aracılığıyla kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden çift, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve Türkiye Cumhuriyeti'nden taleplerinin de 'bu süreçte yalnız bırakılmamak' olduğunu ifade etti.

KÜÇÜK SALİH TÜRKİYE CUMHURİYETİ NÜFUS CÜZDANINA KAVUŞTU

Baba Ulubaş, ayrıca kendilerinden alındığı sırada Lyon Başkonsolosluğu'nda nüfus kaydı bulunmayan Salih'in geçen hafta itibarı ile nüfus cüzdanına kavuştuğunu söyledi. Başkonsolosluk, çocuğun nüfus kaydının olmamasının ilgili Fransız makamlarla olan münasebetlerde kendi hareket alanını daralttığını ifade etmişti.

FRANSA'DA KORUYUCU TÜRK AİLE YOK

600 bin civarında Türk nüfusunun bulunduğu tahmin edilen Fransa'da çeşitli gerekçelerden dolayı ailelerinden alınan çocukların bakımını üstlenebilecek koruyucu Türk aile ya da bu alanda çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu henüz bulunmuyor. Avrupa'nın diğer ülkelerinde olduğu gibi Fransa'da da devlet kurumları tarafından ailelerinden alınan Türk kökenli çocukların farklı kültürlerden koruyucu- bakıcı ailelere verilmesi ciddi bir sorun teşkil ediyor. Çocukların teslim edildiği bakıcı ailelerin farklı bir kültürden olması çocukların kendi öz kültürlerine yabancı kalmasına ve kimlik kaybına yol açabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum