Akşehir’de termal organize seracılık bölgesi kuruluyor
Konya'nın Akşehir ilçesi Gözpınarı Mahallesi İstasyon mevkiindeki termal sıcak suyun seracılık ile termal otel alanında kullanılması ve bu konuda müteşebbis heyetlerinin oluşturulması amacıyla bir toplantı düzenlendi.
Akşehir Belediyesi Takkasızlar Konağındaki toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Gözpınarı Mahallesi'nde 2 bin 200 metre derinlikte 105 derece sıcaklıkta bulunan suyun yüzeye çıktığında 63 derece gibi bir ısı değerine sahip olduğunu belirterek, "1 milyon 100 bin dolara yüzde 95'i Konya Büyükşehir Belediyemiz, yüzde 5'i ise Akşehir Belediyemiz ortaklığı ile MTA'dan işletim hakkını aldığımız termal sıcak suyumuz; 65 derece ısı değeri ile ilimizdeki en yüksek ısı değerine sahip termal sıcak sulardan birisidir" dedi. Çevre düzeni ve imar alanları ile ilgili olarak Konya ili ve ilçeler bazında 100 binlik, 25 binlik ve 5 binlik planların yapılmasının beklenildiğini, bu planlarının yapılmasının ardından TDİSOB (Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) alanlarının belirlenmesi ve müteşebbis heyetlerinin oluşturulması amacıyla bu toplantının yapıldığını söyleyen Başkan Akkaya, "Termal sıcak suyumuzu seracılık, hayvancılık ve termal otelcilik kapsamında değerlendirmek noktasında müteşebbis heyetlerinin oluşturulması ile ilgili toplantımızı yaptık. Seracılık noktasında Büyükşehir Belediyemiz, Akşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ve Ziraat Odamız birlikteliği ile müteşebbis heyetimizin oluşturulması için karar aldık. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİSOB) oluşması için müteşebbis çalışmaları başlanılacak" diye konuştu.
Sıcak termal suyun seracılık noktasında büyük bir değere sahip olduğunu söyleyen Başkan Akkaya, "Seracılık noktasında öncelik bölge halkımızda olmak üzere, termal otelcilik ile ilgili de yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Böylesine büyük kapsamlı bir yatırımın Konya Büyükşehir Belediyesi ya da Akşehir Belediyesi imkanları ile yapılması diğer yatırımlarımızın da devam etmesi nedeniyle zor görülüyor. Termal hamam ya da küçük bir otel yapılmasına Akşehir Belediyemizin imkanı bulunsa da sürdürülebilir entegre ve bütüncül bir yaklaşımla daha modern bir tesis Akşehir'imize daha çok istihdam ve katma değer sağlayacaktır. Günübirlik bir yaklaşımla termal hamam yapılması, yapılan fizibilite çalışmaları ve ekonomik sürdürülebilirlik bakımından uygun değildir. Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ile birlikte birçok yatırımcı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yaptığımız toplantı sonrası Konya Dedeman Oteli Genel Müdürü Recep Altınok ve toplantıya katılan heyetimizle birlikte Gözpınarı bölgesinde ve yatırım yapılabilecek diğer alanlarda inceleme gezisi de yaptık. Müteşebbis heyetlerimizin oluşturulmasının ardından yatırımcılarla görüşmelerimizi hızlandırarak termal sıcak suyumuzun seracılık ve termal otelcilik noktasında bölge ekonomimize kazandırılması için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Toplantıya; Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı, KOSKİ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Demir, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Akşehir Ticaret Borsası Başkanı Yusuf İzzettin Yayla, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman ve ekibi, Akşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Yahya Yıldız, Mevlüt Yiğit, Akşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Tuncez ve ekibi, Dedeman Oteli Genel Müdürü Recep Altınok katıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.