Akyürek: “Ecdadımızın Bıraktığı Mirasa Sahip Çıkmalıyız”
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Medeniyet Okulu Projesi'nde 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının dönem açılışı gerçekleştirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya'daki kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirdiği Medeniyet Okulu Projesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Medeniyet Okulu Projesi Türkiye'nin en yaygın değerler eğitimi projesi olduğunu ifade ederek, Medeniyet Okulu Projesi'nin Konya'daki bütün okullarda 450 bine yaklaşan ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin tamamına hitap eden bir proje olduğunu kaydetti.
"Bu topraklarda barış içinde yaşamayı öğreten ecdadın torunlarıyız"
Salonu dolduran binlerce öğrenciye geçmiş, bugün ve gelecek için önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Akyürek, "Eğer dünümüzü bilmezsek bugünü iyi değerlendiremeyiz. Bugünü iyi değerlendiremezsek de gelecekte başarıyı yakalamayız. Eğer tarihimizi bilmezsek, ecdadımızı tanımazsak bugünü değerlendiremeyiz. Bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır bu topraklarda hakkı ve adaleti üstün kılma mücadelesi veriyoruz. Bu topraklarda barış içinde bir arada yaşatmayı öğreten bir ecdadın torunlarıyız. Osmanlı ecdadımız dünyada dört kıtada hakkı ve adaleti temsil ediyordu. Osmanlı toprakları üzerinde 50'nin üzerinde devlet kuruldu. Osmanlı yıkıldıktan sonra Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Afrika'da, Asya'da bir arada yaşama imkanı kalmadı. Hala savaşlar devam ediyor. Biz de bugün yaşayanlar olarak ecdadımızın bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Onların bıraktığı mirası üzerimizde taşıdığımızın farkında olacağız" dedi.
"Sizlerin sorumluluğu daha büyük"
Genç nesillerin belirtilen hedefe ulaşılabilmeleri vatan ve millete hizmet edilebilmeleri için derslerinin yanında değerlerini ve tarihini öğrenmesinin önemine vurgu yapan Başkan Akyürek, "Bir kişi derslerinde başarılı olmuş, öğretmen, doktor, mühendis olmuş ama tarihini, inancını bilmiyorsa, değerlerine saygılı değilse o zaman millete değil, başkalarına hizmet eder. Önemli olan milletimize hizmet eden insanlar olmaktır. Bizim neslimiz bayrağı belli bir noktaya taşıdı. Fakat sizlerin sorumluluğu daha büyük. Bizler Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için çalışıyoruz. Sizler de 2053 ve 2071 hedefi için çalışacaksınız" diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, Medeniyet Okulu Projesinin Konya'ya özgü bir proje olduğunu belirterek amaçlarının değerlerini özümsemiş bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.
"Medeniyet okulu projesi ile çok sayıda etkinlik düzenlenecek"
Medeniyet Okulu kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nda; Hilm, Kardeşlik, Diğergamlık, Kanaatkarlık, Edepli, Temizlik, Özgüvenli ve Akıllı değerleri işlenecek. Ayrıca, öğrencilere yönelik tiyatro gösterileri, çocuk dergisi dağıtımları ve yazar buluşmaları gibi çok sayıda etkinlik düzenlenecek.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.