Aşkın Gözyaşları-tebrizli Şems Tiyatro Oyunu Akşehir’de

Aşkın Gözyaşları-tebrizli Şems Tiyatro Oyunu Akşehir’de
Ünlü yazar Sinan Yağmur’un ‘Aynı’ adlı eserinden uyarlanan ‘Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems’ tiyatro oyunu Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından tiyatro severlerle buluşturuldu.Akşehir Kültür Me...

Ünlü yazar Sinan Yağmur’un ‘Aynı’ adlı eserinden uyarlanan ‘Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems’ tiyatro oyunu Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından tiyatro severlerle buluşturuldu.

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki tiyatro oyununa, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Belediye Meclis Üyeleri, bazı kurum müdür ve amirleri ile vatandaşlar katıldı

Yoğun ilgi nedeniyle kültür merkezinin tamamı dolarken yer bulamayan vatandaşlar ara boşluklara sandalye atarak ya da koridora oturarak oyunu izledi. Tiyatro gösterimi öncesi oyunun yazarı Sinan Yağmur sahneye çıkarak, kısa bir söyleşi yaptı. Yağmur; Akşehir’in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu, Akşehir’i sevdiğini ve Akşehir’de sevildiğini hissettiğini söyledi. Yazar Sinan Yağmur’un söyleşisinin ardından Sinan Yağmur’un romanından Emre Behiç Yavuz ve Hakan Güneri’nin oyunlaştırdığı “Aşkın Gözyaşları - Tebrizli Şems” tiyatro oyunu, izleyicilere mistik duygular yaşattı.

1200’lü yıllarda Konya’da Tebrizli Derviş Şems ile Mevlana’nın karşılaşmasını, buluşmasını ve birlikte aşkı aramalarının konu edildiği Şems ve Mevlana’nın tasavvuf üzerine yaptıkları tartışmaları, o günlerin insanlarıyla yaşadıkları çekişmeleri ilginç örneklerle anlatan oyunun sonunda seyirciler oyuncuları ayakta alkışladı. Oyun sonunda yazar Sinan Yağmur ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da tiyatro oyuncuları ile birlikte seyirciyi selamladı.

“OYUNU AKŞEHİRLİ GÜÇLÜ GÜRLER KARDEŞİME İTHAF ETTİM”

Oyun sonunda bir konuşma yapan sanat yönetmeni ve Şems’i canlandıran Hakan Güneri, “Burası benim için çok özel bir şehir. Tiyatromuzun Mevlana ile ilgili olarak bir oyun yapması için 2009 yılında çalışmalar yapıyorduk. 2009 yılında bana bu fikri veren Güçlü Gürler adında son derece yakışıklı, son derece akıllı, son derece aydın tiyatro eğitimi verdiğim gençlerden biri vardı. Biz onunla dost olduk. Sonra o bir kazayla aramızdan ayrıldı. Aramızdan ayrıldığı gün odasında bıraktığı son kitap yine Mevlana’nın kitabıydı. Biz sürekli üzerinde konuşuyorduk. Odasının son halini gördüm ve o gece ben bu oyunu yazmaya karar verdim. Sonra Sinan Yağmur hocamın romanını oyunlaştırdım ve bu oyunu da Güçlü’ye ithaf ettim. Güçlü Akşehirliydi. Aile onu Akşehir’e defnetti. Onun ailesi de şu anda aramızda. Buraya gelmek, bu oyunu oynamak benim için son derece değerliydi. Salondan çıkarken kapıda bir resim var, o resme bakın lütfen ve onun o gözlerini hep aklınızda tutun” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaza sonucu hayatını kaybeden Akşehirli genç Güçlü Gürler’in anne ve babası da sahneye çıkarak Hakan Güneri’ye sarıldı. Duygusal anların yaşanmasının ardından oyunun Sanat Yönetmeni Hakan Gürler’e Akşehir Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Yazar Sinan Yağmur’a da Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati armağan edildi.

Tiyatro gösterisinin ardından, kültür merkezi fuaye salonunda Yazar Sinan Yağmur kitaplarını imzalayarak, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.