ASÜ Rektörü Şahin’e çağrı “O 2 bölüm Eskil’e yakışır”

ASÜ Rektörü Şahin’e çağrı “O 2 bölüm Eskil’e yakışır”
ASÜ Rektörü Şahin’e çağrı “O 2 bölüm Eskil’e yakışır”

01 Haziran’da Aksaray’da gazetecilerle buluşan Aksaray Üniversitesi’nin çiçeği burnunda Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Sultanhanı Kasabası’na halıcılıkla ilgili bölümün bu sezon açılacağını belirtirken, Eskil başta olmak üzere Yüksek Okul bekleyen ilçeler için popülist davranmayacağını ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra karar verileceğini kaydetmişti… 

İşte konuya ilişkin Aksaray Üniversitesi Basın Müşavirliği’nin basına geçtiği metnin ilgili bölümü şu şekilde…

Sultanhanı’nda 25 Öğrenciyle Eğitim Başlıyor

İlçeler konusunda da çalışmalar yaptıklarını ve popülist davranmayacaklarını söyleyen Prof. Dr. Yusuf Şahin, “İlçelerimize de hayatta karşılığı olan bölümler, okullar açacağız. Öğrencinin ilgi göstermeyeceği, ilçeye katkısı olmayacak, mezun olduktan sonra iş alanı olmayan bölümler kurmayı düşünmüyoruz. Popülist yaklaşmayacağız. Amacımız, öğrencinin ilgi duyacağı ve mezun olduktan sonra iş bulabileceği bölümler kurmaktır. Sadece bina yapmak için bölüm kurmayacağız. Tüm ilçelerimizin yöneticileriyle görüşeceğiz ve kendi içimizde yaptığımız müzakereleri, ilçe ziyaretlerimizle genişleteceğiz. Meseleye üniversiteden değil ilçeler açısından da bakacağız” dedi. Basın toplantısında, şehrin en büyük kasabalarından olan Sultanhanı için sıcak bir gelişmeyi de paylaşan Rektör Şahin, “Sultanhanı’nda halıcılıkla ilgili açılmasını planladığımız bölüm, 25 öğrenciyle bu yıl eğitime başlayacak” dedi. (https://www.haberfark.net/eskil-yuksek-okul-bekleye-dursun-sultanhanina-halicilik-bolumu-aciliyor-35984h.htm)

Ve 22 Haziran tarihinde yine Aksaray Üniversitesi Basın Müşavirliğinden basına servis edilen haberde Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na 2015-2016 güz döneminden itibaren 4 yeni program açılacağı kaydediliyordu.

İlgili haber şu şekilde…

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kaya, “Teknolojik gelişmeler ve sektör ihtiyaçlarına göre yeni programların ve II. Öğretim programlarının açılması yönünde planlama devam etmektedir. Yeni açılan programlar, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Laborant ve Veteriner Sağlık, Kimya Teknolojisi, Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu programlarıdır. Buna ilaveten okulumuzdaki mevcut programlarımızdan Bilgisayar Programcılığı, Elektrik Teknolojisi ve Makine Teknolojisi programlarına ilk defa ikinci öğretim öğrencisi alımı yapılacaktır” dedi.( http://www.aksaraymedya.com/asu-meslek-yuksekokulunda-yeni-programlar-acildi-16631h.htm)

Evet Sayın Kaya’nın açıklamasında yer alan bölümlerden ikisi: Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Laborant ve Veteriner Sağlık.

Eskil İlçe Tarım Müdürlüğü kayıtlarına göre Eskil’de 101.000 küçükbaş, 46.000 büyükbaş hayvan mevcut.

Eskil Süt Üreticiler Birliği verilerine göre ise, Ulusal Süt Kayıt Sistemi’ne Eskil’de her gün 210 ton süt girişi yapılıyor.

Öte yandan Eskil Et Üreticiler birliği verilerine göre Eskil’de 2014’te kesilen hayvan sayısı 4.550, bunların karkas ağırlığı 2 Milyon tonun üzerindedir.

Evet buradan Eskil halkı adına Sayın Rektörümüze çağrıda bulunmak istiyoruz. Sayın Rektör, haklı olarak 1 Hazirandaki kahvaltılı basın toplantısında popülist davranmayacağız İlçelerde hayat bulan uygun bölümleri açacağız dediniz.

Eskil halkı Türkiye’nin en kurak ikliminde zor şartlar altında beslediği hayvanın yem ihtiyaçlarını kendisi karşılamakta ve burada da geniş bir coğrafyaya yayılmış ve 100’ün üzerinde köyü ve yaylası olan bölgemizde üretici için en önemli sıkıntı, veteriner hizmetlerini pahalı bir şekilde alma ve bazen de imkansızlardan alamama hususu oluşturmakta.

Öte yandan Gazi Üniversitesi’nden akademisyenlerin incelemesi sonrası Türkiye’de endemik bitki türünün en fazla olduğu yer olarak Eskil Karatepe’nin olduğunu rapor edilmiştir.

Eskil’den Tuzgölü’ne kadar olan yaklaşık 625 km2’lik alanda yöreye has onlarca bitki türünü bulmak mümkün.

Evet Sayın Rektör Eskil halkı da sizin gibi düşünüyor… İlçemize popülist bir bölüm açılmasın, ancak işte söz konusu bölümlerin açılması ile hem burada okuyacak öğrencilere, sahada mesleki gelişimleri için hem de tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bölge insanına ciddi katkı sağlayacaktır.
Sayın Prof. Dr. Yusuf Şahin “Eskil halkı olarak Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Laborant ve Veteriner Sağlık bölümleri Eskil’e yakışır” diyoruz ve o söz konusu bölümlerin haklı olarak Eskil’e açılmasını istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum