ATSO’dan Kgk Kadınlar Günü Programı
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi.
Kadının öneminin anlatıldığı, Aksaray’ın iş yaşamındaki ilk kadınlarının tanıtıldığı programda açılış konuşmasını yapan ATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Tosun, “Türk kadını her ne kadar fiziki olarak erkeğe göre zayıf görünse de aslında daha dayanaklı, sabırlı, çalışkandır. Bu saydığımız özellikler iş yaşamında elzem olup, mevcuttur. Türk Kadını isterse her zorluğun üstesinden gelir. Aramızda olan ve Aksaray’da yıllar önce mesleklerinde ilki başarmış kadınlarımız mutlaka zamanında birçok zorluklarla karşılaştılar ama mücadele ettiler yılmadılar başardılar. Kısa süre önce göreve gelen Kadın Girişimciler Kurulu olarak uyumlu ve verimli şekilde çalışmalarımıza başladık. Kadın girişimci sayısı şuan ülkemizde yeterli sayıda değildir. Dünyada gelişmiş ülkelerde her iki kadından birisi iş yaşamında iken ülkemizde bu sayı çok daha azdır. Aksaray’da kadın girişimciler kurulu olarak ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte ilimiz kadınlarının iş yaşamına atılması için çalışmalar yürüteceğiz, eğitimler, seminerler, kurslar konferanslar düzenleyeceğiz” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi ve Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Kurulu Üyesi Hasibe Üçyıldız Yazgı ise, “Medeniyetimizde kadın hem toplumun, hem de toplumun çekirdeği olan ailenin temelidir. Bir kadın evini çekip çevirdiği gibi toplumu şekillendiren, toplumu değiştiren ülkeye istikamet çizen bir varlıktır. Hep savunduğumuz bir şey vardır. Eğer kadın huzurluysa ülke huzurludur. Eğer kadın refah içerisindeyse ülke refah içerisindedir. Kadınları iteleyen, dışlayan, ikinci sınıf gören toplumun hiçbir alanda mesafe kat etmesi asla söz konusu değildir. Biz öyle bir Peygamberin takipçisiyiz ki yozlaşmış bir toplumsal yapıyı doğru yola davet için geldiğinde ilk yasakladığı kız çocuklarına vahşet olmuştur. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, insan bile sayılmadığı, hor görüldüğü bir toplumda kadınları baş tacı etmiş, cennetin annelerin ayakları altında olduğunu müjdelemiştir. Bizim dinimizde kadın özel bir yerdedir. Kadınların ayrımcılığa tabi tutulmadığı, ezilmediği, istismar edilmediği, özellikle de şiddete hiçbir şekilde maruz kalmadığı bir dünya için mücadeleler yılladır sürüyor. Günümüzde halen kız çocuklarının önemsenmemesi, istenmemesi, eğitim hayatının elinden alınması gibi her yaşta ve her yaşta farklı şekilde şiddet görülmeye devam edilmektedir. Kadın toplumsal gelişmenin en büyük parçasıdır. Kadının güçlendirilmesi ve iş hayatında üretkenliğini sağlamak gerekir” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.