Başkan Özaltun: “2017 hizmette de bereket yılı olacak”
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 2017'nin Beyşehir için hizmette de bereket yılı olacağını belirterek, yıl içerisinde çok sayıda açılış gerçekleştireceklerini söyledi.
Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, bu yıl hayata geçirilecek yatırımlar ve sonrasında gerçekleştirilecek açılışlarla ilgili bilgiler verdi. Bu açılışlardan bir tanesinin Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve yapımı tamamlanmak üzere olan Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi olduğunu belirten Özaltun, "Dün göl düğün salonundaydık, orası bize dar geliyordu. Bugün kullandığımız salonlara bakıyoruz ki, artık bu salonlara sığmıyoruz. Bizlere büyük bir salon gerekiyor. İşte inşallah bin kişilik kültür ve yaşam merkezinin açılışını önümüzdeki günlerde yani 2017 yılında gerçekleştireceğiz" dedi.
Dış mahallelere yeni çok amaçlı sahalar geliyor
Beyşehir'de, farklı mahallelerde çok amaçlı spor sahaları yaparak bunların açılışını da bu yıl gerçekleştireceklerini anlatan Özaltun, " Geçtiğimiz günlerde, Hüyük Göçeri Mahallemizde bir şehidimizi defnetmiş ve şehidimizin babasını ziyarete gittiğimizde bize, evladının isminin yaşatılmasını istemişti. Allah izin verirse o şehit kardeşimizin ismini Göçeri'de çok amaçlı spor sahası yaparak yaşatacağız. Gölyaka'daki hemşerilerimiz de diyor ki; "Şehidimizin ismini yaşatmayacak mıyız?" O da bizim şehidimiz. Gölyaka'daki şehidimizin ismini de inşallah bu mahallede bir tesis yaparak yaşatacağız. Arkasından kapalı spor sahaları yapacağız. Üzümlü'de, Huğlu'da veya farklı mahallelerimizde gerçekten modern halı sahalar yapacağız. Yeni modern çatı yüklerini hesap ederek artık yeni kapalı halı sahalar yapacağız inşallah" diye konuştu.
"İnşaat sektörünün de önünü açacağız"
Belediye Başkanı Özaltun, konuşmasında, özellikle ilçe genelinde inşaat sektörüyle ilgili yaşanılan bir soruna da dikkat çekerken, bunun da önünün açılacağını söyledi. Büyükşehir belediyesinin hazırladığı 1/5 binlik haritanın onaylandığını ve bunun bir aylık askı süresi olduğunu vurgulayan Özaltun, askı sürecinin ardından müteahhitlerin ilçe belediyesi olarak kendilerinden en çok talep ettiği "çap alamama" sorununun ortadan kalkacağını anlattı.
Dış mahallelerde yeni TOKİ projeleri
Beyşehir'deki son dönemde yaşanan toplu konut hamlelerine dikkat çeken ve aynı hamlelerin ilçeye bağlı dış mahallelerde de hayata geçirileceğini anlatan Özaltun, ilçe merkezindeki 460, Huğlu Mahallesindeki 99 konutluk projeler için çalışmalara başlanmasının ardından talep gelen diğer farklı mahalleler için de düğmeye bastıklarını söyledi. Talep gelen ve potansiyeli bulunan her yerleşim merkezinde TOKİ marifetiyle toplu konutlar inşa etmek istediklerini aktaran Özaltun, "Burada şunu istirham ediyorum, hangi mahalle temsilcimiz, hangi mahalle başkanımız mahallesinde TOKİ yapılmasını istiyorsa, ama minimum 100 konut olacak. 100 imzalı müracaatlarla gelsinler, biz orada bir alan bulalım hemen, TOKİ nezdinde de girişimlerimizi başlatalım inşallah" ifadelerini kullandı.
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'nun fikri doğrultusunda ilçeye bağlı Sadıkhacı Mahallesinde de Tarımköy TOKİ'nin startını verdiklerini de anlatan Özaltun, "Eğer burada tutarsa, diğer mahallelerde de arkasını inşallah getireceğiz. Bu yıl inşallah açılışlar yılı olacak. En az 7-8 tane açılışımız olacak. İnşallah açılışlar arka arkaya gelecek. Temel atma yok, cumhurbaşkanımız, belediye başkanlığında hizmette, önderimiz, örneğimiz bize bunu öğretti. Açılış yapacağız, temel atma yapmayacağız. İnşallah 2017'de en az 8-10 açılış yapacağız."ifadelerini kullandı.
Otoparkta büyükşehir belediyesi ile Beyşehir Belediyesi işbirliği
Beyşehir'in en büyük sorunlarından birisinin otopark konusu olduğunu söyleyen başkan Özaltun, bu problemi Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aşmanın gayretinde olduklarını söyledi. Beyşehir merkezde, 1 değil, 5 otopark yapılsa bile bu problemi kökünden çözebilmenin mümkün olmadığını her fırsatta dile getirdiğini hatırlatan Özaltun, "Beyşehir merkezde 1 değil 5 tane karlı otopark da yapsanız otopark problemini sıfırlayamazsınız, sadece azaltırsınız. Bizde bu otopark problemini azaltabilmek adına STK'larımızla, teşkilatımızla veya farklı platformlardaki toplantılarımızda şu soruyu sorduk. Dedik ki biz maddi yönden çok iyiyiz Allah'a şükürler olsun, otopark yapabiliriz. Dedim ki "otoparkı nereye yapalım, bize fikir verin, yol gösterin" Şöyle baktık 2,5 yıldır yapılan toplantılarda, konuşmalarda otoparkın yapılabileceği 2 yer çıktı. Bir tanesi Salı Pazarının olduğu yer, ikincisi Pancar Dairesinin olduğu yer. Mülkiyeti bize ait olan yer yani Salı pazarını olduğu yerde geçmişte zaten şöyle denmiş o dönemde, "Buraya biz kapalı pazar yeri değil de, bodrumunda otopark, üstü pazar yeri olsun" diye o dönemde medyaya yansımış. "Altı otopark olsun üstü pazar yeri olsun" diye. Bizde inşallah o dönemde istenilenleri yerine getireceğiz ve daha fazlası olacak. Burada yer altında otopark, üstü pazar yeri, içerisinde organik pazar olacak, bankacıların bizden talep ettiği ticari alanlar olacak. Arkasından üst tarafta 3-4 katlı otoparkımız olacak ve otoparkın kapasitesi ortalama 750 - 800 araçlık olacak. Ve son katında da Beyşehir Gölüne veya BSA kanalına nazır sosyal alanlarımız olacak. Ve bu dönemde inşallah bir fırsatımız var. Büyükşehir belediye başkanımızla, ağabeyimiz, kardeşimiz bu memleketin insanı Tahir başkanımız. Aslında otopark yapma yetkisi büyükşehirde. Ama birlikte el ele verip inşallah Beyşehir'e ilçemizin en büyük problemlerinden bir tanesi otoparkı yaparak inşallah bu sorunu de bir nebze de olsa çözeceğiz diyorum" dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.