Başkan Özaltun: "Biz De Bitmeyen, Hizmet Sevdası”
Mevlana Hoşgörü, Barış, Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlediği Çarşamba Söyleşileri’nin 42. hafta konuğu Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun oldu.
Novotel’de düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. Doğduğu memleketine hizmet etme fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Şükürler olsun ki kısa zamanda çok büyük işlere imza attık. Başarılı olma adına sürekli raporlara dayalı olarak çalıştık ve her zaman diğer ilçelerle yapmış olduğumuz hizmetleri karşılaştırdık. 8 Nisan 2016’da görevde ikinci yılımı tamamlayacağım. Öncelikle göreve gelme sürecimden ve göreve geldikten sonra yaptıklarımdan bahsetmek istiyorum. Ben aday olduğum dönemde 31 ilçe içerisinde en zor seçim Beyşehir’de oldu. Yüklü bir borcu olan belediyenin başına geçtik. 4 aydır maaş alamayan belediyedeki taşeron personelin maaşlarını toplu olarak ödedik" ifadelerini kullandı.
"SAAT KULESİ YAPTIK"
Yaptıkları projelerin diğer belediyeler tarafından takip edilip yapıldığını ifade eden Özaltun, "Biz de bazı belediyeleri örnek aldık tabi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan her kavşakta saat projesinden esinlenerek, 102 yaşındaki Tarihi Taş Köprümüze saat kulesi yaptık. Bizden sonra bir kaç belediye de bunu yaptı. Beyşehir’de hobi bahçelerini ilk olarak biz başlattık. Evde bakım hizmetini göreve başladıktan beş ay sonra hizmete koyduk. Bayramlarda hep evde bakım hizmeti alan yardıma muhtaç yaşlıları ziyaret ederim, huzur bulurum" dedi.
"KÜLTÜR MERKEZİ 17 ARALIK’TA AÇILACAK"
Yaptıkları yatırımlara değinen Özaltun, "Köprünün girişinde yer alan ‘Beyaz Park’ isimli alkollü mekanı halkımızın istekleri doğrultusunda kendi bünyemize aldık. Taş Köprü Aile Çay Bahçesi adı altında halkımızın hizmetine sunduk. Emekliler Konağı yaptık. Beyşehir’e değer katan Osmanlı Kahvesi’ni hayata geçirdik. Taş Köprü’ye şelale yaptık. Gençlerimiz çim sahası istediler. 18 mahallemizde de çok amaçlı spor salonları yaptık. Bir mahallemizde Hititler döneminden daha eski bir yerleşim alanı bulundu. Bunun üzerine gideceğiz. Yaptıracağımız kültür merkezinin ihalesini aldık. Yüzde 92’si bitti. 17 Aralık 2016’da açılışını yapmayı düşünüyoruz. Hastane de bittikten sonra adeta yeni bir şehir doğacak. Beyşehir her şeyin en iyisini hak ediyor. Beyşehir’imizi 2023’e hazırlıyoruz. Hizmetler anlamında Türkiye genelinde altıncı olduk. Ekip ruhumuz sayesinde başarımız günden güne artıyor" diye konuştu.
"BÜYÜKŞEHİR YASASI’NIN EN ZOR UYGULANACAĞI İLÇE BEYŞEHİR"
Beyşehir Gölü’nün kenarındaki sazlıkları temizlemek için 120 personeli seferber ettiklerini de belirten Özaltun, "Göl kenarına tenis kortu yaptık. Çocuklarımıza yönelik hizmet veren yüzme havuzu yaptık. 450-500 çocuğumuza yüzme öğrettik.. Büyükşehir Yasası’ndan önce Beyşehir’in 12 mahallesi vardı. Yasadan sonra 120 km çapta hizmet götürmeye başladık. Büyükşehir Yasası’nın en zor uygulanacağı il Konya, ilçe ise Beyşehir. Buna rağmen kasabalarımız mahalle haline geldi. Bunun dışında göl içerisinde 33 ada var. Bu adalar arkeolojik sit alanı oldukları için bir kamelya dahi koyamıyoruz. Biz bu adaların en azından bir kısmını yaşanabilir park haline getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
"VATANDAŞIMIZ HİZMETTEN MEMNUN"
Hizmette sınır tanımadıklarını söyleyen Özaltun şu ifadelere yer verdi; "Vatandaşa soruyorum, herhangi bir isteğiniz var mı diye. ‘Başkanım biz sizi daha çok görmek istiyoruz’ diyorlar. Hizmet noktasında istedikleri bir şey kalmadı. Hizmet yaptıkça gururlanıyorsunuz. Oluşturduğumuz seçim beyannamesini tam anlamıyla yerine getirdik. Bu sevda bitmez. ‘Sevda dediğin Konya-Beyşehir Yolu gibi olmalı, hiç bitmemeli’ derler. Ama inşallah bu sevdayı biz bitireceğiz. Yaptığım hizmetlerden dolayı çok mutluyum. Geçmişteki belediye başkanlarının hayallerini gerçekleştiriyorum. İnşallah benden sonra gelenler de benim hayallerimi gerçekleştirecekler."
"4 FABRİKAMIZ VARDI, ŞİMDİ 18"
Beyşehir’in gizli kalmış yönünün sanayi olduğunu ifade eden Özaltun, "Son günlerde sanayiye askeri noktada önem veriliyor. Beyşehir pompalı av tüfeği üretiminin yapıldığı yerlerden biri. Pompalı av tüfeğinin ve av silahının Türkiye’de yüzde 95’i Beyşehir’de üretiliyor. Dünyada ise yüzde 83.4’ünün üretildiği yer yine Beyşehir. İnşallah askeri silah üretimine de başlayacağız. Göreve geldiğimde organize sanayinde 4 fabrika vardı. Şimdi 18 fabrikamız var. Organizenin yanında tarım ve hayvancılık destek alanı oluşturduk. Bunun yanı sıra Beyşehir’in sanayisinde mermer çok önemli. Mermer işletmeciliği de çok fazla var. Tarım noktasında da her geçen gün gelişiyoruz. Beyşehir’in nüfusu şu an 71 bin 400. Sürekli artan bir nüfusumuz var. 28 ilçe içerisinde nüfusu artan tek ilçe" cümlelerine yer verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.