Başkan Toru, Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Sosyal Eğitim ve Saygı Topluluğu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ‘Farkındalık’ etkinliğine katılarak üniversite öğrencileriyle sohbet etti.
NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Sosyal Eğitim ve Saygı Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen ‘Farkındalık’ etkinliğine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Topluluk Başkanı Emirhan Aktaş ve üniversite öğrencileri katıldı.
Sosyal Eğitim ve Saygı Topluluğu Başkanı Emirhan Aktaş, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ‘Farkındalık’ etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Etkinliğimizin ilk bölümünde kadına şiddete dikkat çekmek üzere farklı mesajların olduğu tişörtleri giyerek ve ağzımızı siyah bantlarla kapatarak anlatmaya çalıştık. İkinci bölümünde ise bayan bir belediye başkanımızı sizlerle buluşturmak istedik” dedi.
“BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ”
Özellikle bayanlar olarak geçmiş dönemde yaşadıkları sıkıntıları anlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Üniversite döneminde bireysel inancımız ve kılık kıyafetimizden dolayı bazı zorluklar yaşamamız bizde çok büyük yaralar açtı. Şu anda toplumun çoğunda bu travmalar var. Demokrasi tarihimize baktığımızda bu yaralarla bugünlere geldik. Ama şu anda hepimiz çok daha rahat bir şekilde fikirlerimizi ifade edebiliyor, yürüyüş yapabiliyor, istediğimiz eğitimi alıyor ve istediğimiz alanda çalışma imkanına kavuşuyoruz. Bunu korumak üzere hepimizin mücadele etmesi lazım. Bunlar kolay kazanımlar değil. Kadınlara ilk seçme ve seçilme hakkı 1934 yılında verildi ama kılık ve kıyafetimizden dolayı bizim seçilmemiz 2014 yılında ancak mümkün olabildi” diye konuştu.
“YETİŞMİŞ İNSANA İHTİYACIMIZ VAR”
Yetişmiş insanlardan istifade etmenin önemine değinen Başkan Toru, “Bu ülkenin yetişmiş insana, tecrübeye ve birikime ihtiyacı var. Onun için yetişmiş insanlarımızı, kadın erkek demeden, ideolojisine bakmadan, kılık kıyafetine bakmadan bunlardan istifade edebilmemiz lazım. Buradaki gençlere tavsiyem; kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleridir. Tarihle, siyasetle, ekonomiyle her alanla ilgilenmeniz, iş ve kariyer açısından belli noktalara gelebilmek için sizlere daha geniş alanlar açar. Zaman çok kıymetli. Bu dönemlerinizi kitap okumak ve kendinizi geliştirmek için çok iyi değerlendirmelisiniz” diye konuştu.
“KADININ ROLÜ DAHA FAZLA”
Kadının toplumsal hayatta erkeğe göre daha fazla rolünün olduğunu dile getiren Toru, “Kadının hem bir eş hem bir anne ve evlat hem de çalışan biri olarak birçok rolü var. Kadının toplumsal rolü oldukça fazla. Fiziken daha zayıf ama yükü daha fazla. Kadınların daha naif bir yapısı var ve desteğe ihtiyaçları var. Ben şu anda bir belediye başkanı olarak karşınızdaysam eşimin bana her zaman büyük destek olmasının rolü var. Hiçbir başarı tesadüf değil ve hiçbir başarı tek başına olmuyor. Eğer bir kadın belli bir noktaya geldiyse eşinin desteği vardır, yine aynı şekilde bir erkek de bir noktaya geldiyse yine eşinin katkısı çok büyüktür. Kadına farkındalığı sadece bir gün değil yılın tümüne yaymak gerekiyor. Tarihimizden ve inancımızdan ilham alarak bunları bugüne taşımalıyız. Yani mazimizle ati arasında köprü kurmalıyız. Tarih bilincimizle, inancımızla ve değerlerimizle biz bu köprüyü kurarsak toplum olarak çok daha başarılı olur ve hedeflediğimiz noktalara ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.