Beyşehir’in Yakın Geleceği Şekilleniyor

Beyşehir’in Yakın Geleceği Şekilleniyor
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Başkan Murat Özaltun, hazırladıkları imar planlarıyla Beyşehir'in gelecek 15-20 yılını bugünden şekillendireceklerini...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Başkan Murat Özaltun, hazırladıkları imar planlarıyla Beyşehir'in gelecek 15-20 yılını bugünden şekillendireceklerini söyledi.

Beyşehir Belediyesi Meclis Toplantısında düzenlenen ve meclis üyelerinin de katıldığı imar toplantısında konuşan Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya genelinde üst ölçekli denilen 1/100000 ile başlayıp 1/25000 ile devam eden imar planı çalışmalarında son aşama olan 1/1000'lik ölçeğin de Beyşehir Belediyesi tarafından taslak haline dönüştürülerek karar için önlerine geldiğini belirtti. Konya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde yapılan 1/100000, 1/25000 ve 1/5000'lik planların ardından 1/1000'lik çalışmanın da onaylanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte Beyşehir'in gelecekteki 15-20 yılının şekilleneceğini vurgulayan Özaltun, "Bu plan, sosyal alanlar, eğitim ve ibadet alanları düşünülerek yapıldı"dedi. Beyşehir'de yürüttükleri çalışmalarla bugüne kadar cesaret edilememiş pek çok konuya bu dönemde el attıklarını belirten Özaltun, bunlardan bir tanesinin de imar planı çalışmaları olduğunu vurguladı. 5 ve 7 metre genişliğinde itfaiye ya da ambulans araçlarının giremeyeceği daracık sokakların olduğu Beyşehir ilçe merkezinde, gelecekte artık bu tablonun tarih olması için gayret gösterdiklerini anlatan Özaltun, yürüttükleri çalışmalarla ilgili şu ayrıntılara yer verdi: "Kentimizde artık 5 ve 7 metrelik sokakların kalmaması en büyük arzumuzdu. Minimum 10 metrelik sokakların olmasını hedeflerken, özellikle yeni gelişim sahası dediğimiz Esentepe bölgemizde yeni hastanemizin olduğu yerde şu anda en küçük sokağımız 10 metre. Kaldı ki 20-22 metre ulaşım aksını yani çevre yolundan hastaneye bağlayan yerlerde de 20-22 metre genişliğinde geçmişte yapılmamış bir plan yapıldı. Tabii burada şunu söylemeden geçemeyeceğim; siz sokakları genişletirken, sosyal alanları yaparken bu yapım aşamasında beli başlı insanlarımız tabii ki bundan rahatsız olabilir. Yani vatandaşın arsasından kot alınırken; bu, parka, eğitim alanına dönüşebilir. Şunu ifade etmek istiyorum; Beyşehir Belediyesi olarak bu planı hazırlattığımız kişi, Ankara'da yaşıyor ve Beyşehir'de yaşayan şahısları tanımıyor. Dolayısıyla tamamen objektif kriterlere dayalı olarak seçilmiştir. Bu anlamda, bu çalışmaların yürütülmesinde emek veren, katkı sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'e, İmar ve Şehircilik Daire Başkanımız Nurullah Osmanlı'ya, plan müellifimize ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimiz için en hayırlı kararı alacağımızı umut ediyorum" şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı da, konuşmasında, en az tadilat yapılan planın en başarılı plan olduğunu düşündüğünü dile getirerek, "Burada, siz yaşayanlar olarak şehri iyi okuyalım, iyi fizibilite edelim. Çünkü çocuklarımızın yaşayacağı bir Beyşehir'den bahsediyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki 20 yılın sorumluluğunu da düşünerek kararlarımızı alalım. Yani, yarın bizden öncekilere "bunlar şöyle yapmışlar, şunu hatalı yapmışlar" diye eleştiri getirebiliyoruz, olağan bir şeydir. En azından bizden sonrakiler, "şunları iyi yapmışlar, Allah razı olsun, keşke şu daha iyi olabilirmiş" falan desinler. Yani, "kötü yapmışlar" demesinler diye düşünüyorum. Bunların hepsinin sorumluluğu hepimize aittir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.