Birileri dur desin! Artık geceleri yakıyorlar

Birileri dur desin! Artık geceleri yakıyorlar
Geçtiğimiz hafta gündemde getirdiğimiz Eskil Çöl Bölgesinde ki otlak alanlar, kimliği belirsiz kişi ve kişilerce kasıtlı olarak tekrar yakıldı.

Yapılan doğa katliamını gündeme getirmemizin ardından, bölgeye; Eskil İlçe Kaymakamı Fuat Yurddaş, Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak ve güvenlik kuvvetleri giderek incelemelerde bulunmuştu. Bölgede özellikle çobanlar tarafından kasıtlı olarak çıkarılan yangınlar nedeniyle onlarca hayvan türü yok oluyor. Yapılan doğa katliamını önlemek için yetkililer önlem alırken, doğa katliamcıları gündüz yapamadıklarını gece yapmaya başladılar.
Eskil ilçesinde, çöl bölgesinde meydana gelen otlak arazi yangını, Eskil Belediyesi ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının yayılmadan söndürülmesiyle büyük bir felaketin önüne geçildi.
Eskil çöl bölgesinde başlayan yangın saatlerce sürdü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Eskil Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına anında müdahale etti. Zorlu arazi şartlarına rağmen yangını kontrol altına almayı başaran ekipler, yangının çevreye daha çok zarar vermesini engelledi.
Yangın sonrası olay yerine gelen Mustafa Zavlak, yaptığı açıklamada, çöl bölgemizde çıkarılan kasıtlı yangınlarla mücadeleye başladık. Doğada zaman zaman kendiliğinden çıkan yangınlar olduğu gibi kasıtlı çıkarılan yangınlarda oluyor. Yangın felakettir. Onlarca hayvan türü, yuvaları, yavruları yanıyor. Lütfen kasıtlı olarak yangın çıkarmayalım. Bundan sonra kasıtlı çıkarılan yangınlara karşı ciddi bir çalışma başlatılacak ve cezalar uygulanacaktır. Çıkarılan yangın doğaya zarar verdiği gibi belediyemize de ekonomik zarar veriyor. Çünkü zorlu arazi şartlarına itfaiye ile müdahale etmek oldukça zor oluyor. Lütfen dikkatli olalım” dedi.
Başkan Zavlak, ayrıca yangınla mücadelede emeği geçen itfaiye ekiplerine teşekkür etti. haberfark.net

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum