Birlik, beraberlik kardeşlik günü olan bayramda verilecek mesaj bu mu olmalıydı?
Eskil Gazetesinde yer alan habere göre Eskil Müftüsü'nün bayram sabahı verdiği vaazı içerik olarak şahsileştirmesi tepki topladı.
Eskil ilçe Müftüsü Ali Tuna Kurban Bayramı Bayram Namazı vaazında, dini konular yerine, 3 ay önce yerel gazetede yayınlanan ve büyük tepki çeken, müftülük tarafından Eskil de verilen iftar yemeği ile ilgili köşe yazısını yayınlayan gazeteye yalancılıkla itham etmesi büyük tepki çekti. Bayram namazı çıkışı vatandaşlar, "Kürsüde dini konular anlatılır. Müftülüğün yaptıkları, kendileri ile ilgili yapılanlar veya söylenenler için savunma yapılmaz” dedi.
Ayrıca Eskil'in yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden ve yıllarca FETÖ'nün baskılarına göğüs geren Eskil Lisesi Müdürü Dursun Altan'ın sosyal medyadan paylaştığı paylaşıma da tepki göstererek söylemlerde bulunması dinleyenleri hayretler içinde bıraktı.
Dursun Altan paylaşımında imamların halkla iç içe olması gerektiğini cenazelerde imamların halkın yanında olması gerektiğini ifade eden Altan'a da laf yetiştiren müftüye bir çok vatandaşta tepki gösterdi.
Sosyal medyadan ve tepkilerini dile getiren vatandaşlar 'Sosyal medyadan ve görüşlerini açıklayan vatandalar, "Yüce dinimiz İslamın anlatılması gereken vaaz kürsüsünden müftünün sağa sola laf yetiştirmesine bir anlam veremedik. Müftü halktan kopuk zenginlere verilen iftarı sorgulayan gazeteci ile imamların halkın içinde olması talebinde bulunan vatandaşa laf yetiştirmesi gerçekten ucuz bir davranış. Sayın Devlet Başkanımız bir çok kere değindi valiler kaymakamlar gibi üst yöneticilerin halkın içinde olması talimatını verdiği halde, ilçe müftüsünün kendi halktan kopuk olduğu gibi kendine bağlı imamlara da cenazelere bir imam gitse yeterli demesi acınacak bir durum” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Vaaz Kürsüsü Açıklama Yeri Değil, Dini Anlatma Yeri
Aylar önce çıkmış bir haberi, usulüne uygun bir şekilde açıklamayıp ta özellikle Bayram Namazı vaazını beklemesi ve vaazda halka dini anlatmak yerine yapılan haberi ve gazeteyi yalancılıkla suçlaması bir ilçe müftüsüne hiç yakışmadı. İlçe Müftüsünün bu şekilde sorumsuzca hareket etmesi gücünü, daha önce hükümet lehine yaptığı siyasi paylaşımlardan kaynaklandığı yorumları yapıldı.
Müftü Daha Önceden Siyasi Paylaşımları Nedeniyle Sosyal Medyada Tepki Çekmişti.
Daha önceden sosyal medya hesabından, siyasi paylaşımlar yapan ilçe Müftüsü, Sosyal Medya platformlarında büyük tepki almıştı. Müftünün Diyanet İşleri Başkanlığı yerine cemaatleri öven paylaşımlar yapması da dikkatlerden kaçmadı.
Neydi O Köşe Yazısı ?
Ramazan ayı bereketiyle birlikte gelir.
Ramazan ayında sık sık iftar programları düzenlenir.
Gerçi bu iftar programına hala akıl erdirmiş değilim.
Amaç birilerini mutlu etmek mi?, Birilerinin gönlünü almak mı? Birilerine yağcılık yapmak mı? çözemedim gitti.
Geçtiğimiz günlerde Eskil'de bir restaurantta iftar yemeği verildi.
Sosyal medyada büyük yankı yapan bu iftar yemeğinin Eskil Müftülüğü tarafından verildiği söylentileri var.
Eskil Müftülüğü tarafından mı verildi, yoksa hayırsever bir vatandaş tarafından mı verildi kesin bilgi edinmiş değilim.
Eğer bir hayırsever tarafından verildiyse, zengin fakir ayırt etmeksizin istediği kişiyi davet edebilir. Bunun hakkında yorum yapmak bizim haddimize değil.
Adam iftar yemeği vermek istemiştir kimi isterse çağırabilir. Ama eğer Müftülük yaptıysaaaa;
İşte orada yorum yapmak bizim haddimize.
Çünkü Cuma namazı hutbesinde hayır için kutuya para atan bir kişi, akşamında Diyanet'in ödeyeceği bir iftar yemeğinde Eskil'in ağalarını iftarda gördü mü kafası karışır. Aldığım duyumlara göre; Ankara'dan gelen misafirlerimiz varmış. Çok güzel misafirperver bir halk olarak, misafirlerimize iftar yapmadan göndermek bize yakışmaz. Ama iftarda ilçemizin renkli simalarının yer alması gözlerden hiç kaçmadı. Artık dönem değişti. Eskisi gibi kaçak güreş yapmak mümkün değil.
Milletin kafasında şu sorular oluştu ? İftar programı nı kim verdi?
Eğer Diyanet tarafından karşılandıysa ne amaçla verildi?
İftara davet edilme kriterleri neydi?
Yetim , öksüz veya ihtiyaç sahibi de iftarda var mıydı?
Neydi O Dursun Altan'ın Paylaşı mı?
CENAZELERDE GÖREMEDİĞİMİZ İMAMLARIMIZ
Cenazelerimizde şöyle bir bakıyorum da hep aynı imamlarımız katılıyor. Burada cenazelere katılan bu imamlarımızın isimlerini zikretmek istemiyorum, ola ki birilerini unutur incitirim. Ama tüm imamlarımızı cenazelerde, cenaze namazlarında, defin işlemlerinde görmek isteriz. Köylerimiz de bir sıkıntı yok, lakin ilçe merkezinde durum iyi değil. Birçok camiimiz ve birçok imamımız var, cenazelere katılan imam sayısı 3-5 kişiyi bile bulmuyor. İmam, sadece namaz kıldırma memuru değildir, halkla iç içe olmalıdır. İç içe olmalıdır ki bizlere dinimizi öğretebilsin, anlatabilsin. Asgari ücretin 1600 lira olduğu ülkemizde, ayda 4000 lira civarında maaş alıp, sadece namaz kıldıran bir imam, görevini layıkıyla yapmış mıdır? Görevi sadece bu kadar mıdır? Bunca maaşı sadece namaz kıldırmak için mi almaktadırlar? Lütfen istirham ediyoruz, imamlarımızı cenazelerimiz de görmek istiyoruz.
Sözlerim yanlış anlaşılmasın, imamlarımızı kötülemek rencide etmek gibi bir düşüncem asla yoktur. İmamlarımıza gördüğüm her yerde çok büyük hürmet ve saygı gösteririm. Ama gördüğüm bir eksikliği dile getirmem de kimse rahatsız olmamalıdır. Paylaşımımın altına yorum yazacak arkadaşlardan imamlarımızı, din görevlilerimizi rencide edecek sözlerden kaçınmalarını rica ediyorum. İncitici yorumları silerim, peşinen söyleyeyim.
Acı günümüzde tatlı günümüzde halkımızın içerisinde olan imamlarımıza saygılarımı, sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum. Sürçilisan ettikse affola.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.