Borç boyumuzu aştı
İl teşkilatı binasında düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, çözüm sürecinin başarıya ulaşamamış olmasına değindi. Koçak, çözüm süreci çerçevesinde hükümetin terör örgütüne bazı sözler verdiğini belirterek, verilen bu sözlerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi. Koçak, “Saadet Partisi olarak baştan beri çözüm sürecine her türlü desteği verdik, vermeye devam ediyoruz. Kirli oyunu sona erdirecek her türlü faaliyeti destekleyeceğiz. Özellike annelerin ağlamaması ve genç yaşta kardeşlerin toprağa düşmemesi çin desteği verdik ve uyarıları sıraladık. Atılan adım yanlış dedik ve biz yine haklı çıktık. Malum süreç yine tıkandı. Terör örgütünün ve meclistesi uzantıların ifadesine göre, hükümet taahhütlerini yerine getirmediği için çekilme durmuş. Hükümet hangi taahütleri verdi de bu çözüm süreci yarım kaldı. Bizler de millet olarak hepimiz bu çözüm sürecinde, İmralı'daki görüşmelerde ne sözler verildi. Neler sunuldu, bunu milmek istiyoruz. Biz laf değil icraatta dürst olunması gerektiğini söylüyoruz” dedi.
BORÇLAR, SİYASETİN ÜSLUBUNU DEĞİŞTİRDİ
Programda konuşmacı olan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mesut Doğan da, ülkedeki siyasetçilerin üsluplarını bozduklarını söyledi. Üslubun bozulmasının ülkenin ekonomisi ile ilgili olduğunu belirten Doğan, devletin ve milletin borçlu olmasından dolayı hükümetin de moralinin düzgün olmadığını bu yüzden siyasetteki üslubun bozulduğunu dile getirdi. Ülkedeki herkesin sıkıntılı olduğunu söyleyen Mesut Doğan, “Ülke olarak, bölge olarak dünya olarak kritik ve karanlık günlerden geçiyoruz. Bir ülkede sıkıntı varsa idarecilerin biraz sabırlı olması ve alttan alan üslup kullanmaları gerekir. Bu zorluk uzadıkça siyasette de seviye düşük ve uslüp basitleşmeye başlıyor. Bu üsluplar ülkeyi gelecek dönem için de sıkıntıya sokuyor” diye konuştu. Üslup bozukluğunun işlerin iyi gitmemesinden dolayı olduğunu vurgulayan Doğan, “Kriz yönetilemiyor. İşlerin iyiye gidip gitmediğini üç ana kaynağa bakarak söyleyebiliriz. Bir ülkenin ekonomisi, dış politikası ve bireylerin sosyal alt yapısı iyi olmalı. Bunların herhangi birinden patlama sesi geliyorsa o ülkede sıkıntı vardır” ifadelerini kullandı.
BORÇ 570 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
Ülkenin ekonomisinin iyi olmadığını ve borçların arttığını dile getiren Doğan, “Devletin şu anda 570 milyar doları aşkın borcu var. Türkiye'de 19 milyon aile var. Bu borcu böldüğümüz zaman hane başına 60 milyar dolar her ailenin borcu çıkıyor. Bu konuşulurken bazı insanlar, 'bizim borcumuz yok, devletin borcu var' diyor. Devlet biziz. Bu borçlar zaten bize ödettiriliyor. 10 TL'lik telefon faturası 30 TL geliyor. Piyasa değeri 15 bin TL olan aracı 45 bin TL'ya satıyorlar. İnsanlar sıkıntı içine giriyor. İnsanlar işlerini dönderemeyince borçlanmaya başlıyor. Bu ülkedeki insanların bankalara borcu, 2002 yılında 6,7 katirilyon iken, 2012 sonunda ise 266 katrilyona çıkmış durumda. Yüzde 5 bin artmış. Sadece kredi kartı borcu bu. Bunun yanında 198 katirilyon kobi borcu, 331 katirilyon ticari borcumuz var. Tüm borçlar, 795 katirilyon ediyor” dedi. Türk parasının borçları ödeyemediğini belirten Doğan, “Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre TL'lerin toplamı 63 katrilyon lira. Bu milletin bankaya borcu 795 katrilyon. Bize olmayan parayı satmışlar. Bu borçlar ödenemeyecek. Biri ödeyecek biri batacak. Bu da millete nefes aldırtmayacak” dedi.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ merhaba
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.