Büyükşehir’den Kırsaldan Kente Güvenli Gıda Eğitimi

Büyükşehir’den Kırsaldan Kente Güvenli Gıda Eğitimi
Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerin ve beldelerin üretici olmasını ve yerinde kalkınmasını sağlamayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın tüm ilçe ve mahallelerinde kadın çiftçile...

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerin ve beldelerin üretici olmasını ve yerinde kalkınmasını sağlamayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın tüm ilçe ve mahallelerinde kadın çiftçilere yönelik sağlıklı, güvenli ve doğal gıda üretimine yönelik eğitim çalışması yürütüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın tüm ilçe ve mahallelerinde sağlıklı, güvenli ve doğal gıda üretimine yönelik eğitim çalışması yürütüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerin ve beldelerin üretici olmasını ve yerinde kalkınmasını sağlamak amacıyla çok sayıda proje başlattıklarını ifade etti. Bu kapsamda ilk kez hayata geçirdikleri projelerden birinin de “Kırsaldan Kente Güvenli Gıda” projesi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Kırsal bölgelerimizdeki kadın çiftçilerimize sağlıklı köy ürünlerinin üretimi konusunda eğitim vermeye başladık. Yapılan eğitim çalışmaları sonunda üretilen sağlıklı köy ürünlerinin pazarlama ağının oluşturulması ve şehir merkezinde pazarlanması da oldukça önemli. Söz konusu ürünlerin gerek üretiminde gerekse pazarlanmasında belli oranlarda ilerleme kaydedilirse bu hem kırsaldaki kadın üreticilerimize bir gelir kaynağı olacak hem de şehirdeki hemşehrilerimiz daha sağlıklı köy ürünleri tüketebilecek. Bu konuda da üzerimize düşen katkıyı her zaman vermeye hazırız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında haftada 3 gün 3 mahallede eğitim verilerek yıl sonuna kadar 240 mahallede en az 6 bin kadın çiftçiye ulaşılacak. Eğitim sonunda kadın çiftçilere Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek imzalı katılım belgesi ve peynir yapımı ile ilgili malzemeler de hediye eden Büyükşehir Belediyesi, kadın üreticilere yönelik yoğurt, marmelat, meyve konsantresi, çorbalık tarhana, domates sosu, domates ve biber salçası, sirke, turşu ve şalgam suyu yapımına yönelik eğitim de verecek. Peynir yapım eğitim programına ilk olarak Bozkır ilçesinin Sarıoğlan Mahallesi’nde başlanırken aynı ilçenin Hisarlık ve Yeniköy mahalleleri ile Çumra ilçesinin Küçükköy, Okçu ve Alemdar mahallelerinde devam edildi. Eğitimler, uzman personeller ile ilk etapta Meram, Seydişehir, Yunak, Beyşehir, Hüyük, Altınekin, Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın, Doğanhisar ilçeleri ve mahallelerinde periyodik olarak yapılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.