CeBIT’ten Konyalı bilişimcilere davet

CeBIT’ten Konyalı bilişimcilere davet
CeBIT Bilişim Euraisa “Anadolu’yu Bilişim İle Buluşturuyor” toplantılarının ikinci durağı Konya oldu.

 Toplantılar sayesinde fuara katılacak olan Konyalı işadamı sayısında artış olacağı gözlendi.

11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de gerçekleştirilecek olan CeBIT Bilişim Euasia “Bilişim Anadolu İle Buluşuyor” toplantılarının ilki dün Hilton Konya Otel’de yapıldı. Toplantıya Konya Vali Muammer Erol, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu ve bilişim sektörünün temsilcileri katıldı. Afro-Avrasya bölgesinin en etkin bilişim, teknoloji ve haberleşme platformalarından biri olan “CeBIT Bilişim Euraisa Fuarı” ve CeBIT Global Konferansı”nı bir araya getirerek İstanbul’daki bilişim sektöründeki en etkin platformunu yaratan etkinlik ile ilgili toplantı Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer tarafından bir sunum yapılarak başladı. Konferansın bu yıl çok daha aktif geçeceğini ifade eden Özer, bu yılın temasının da “Gelecek İş Yapış Teknolojileri ve Gelecekte Yaşam” kavramının en çok vurgulanacak konulardan biri olduğunu söyledi. Konferansların şehre ve ülkeye çok büyük katkılar sağladığını işaret eden Özer, “Anadolu topraklarının amaçlarının biri de Anadolu’daki Ticaret Odaları ve Sanayi Odalarıyla iş birliği yaparak Anadolu’da yerleşik firmaları İstanbul’da düzenlenecek olan CeBIT etkinliklerinde gerek katılımcı gerekse ziyaretçi olarak firmaları ağırlamaktır. Fuara 20’den fazla ülkeden gelen uluslararası katılımcı ve 90’dan fazla ülkeden gelen uluslararası ziyaretçi ile buluşturmak için Konya’dayız” dedi.

ANADOLU FİRMALARINA BÜYÜK KATKI

Bu sene sektörden gelen talepler doğrultusunda Anadolu Buluşmaları toplantılarını artırdıklarını kaydeden Özer, sektörel iller arasında Konya, Kayseri, İzmir, Trabzon, Ankara, Erzincan, Kocaeli, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Gaziantep ve Adana’nın yer aldığını söyledi. İhracatın 2014 yılında Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlayacağını bu nedenle Anadolu firmalarının uluslararası iş birliklerin öneminin büyük olduğunu söyleyen Özer, uluslararası fuarların Anadolu firmaları için en iyi ortamı sağladığını kaydetti. Özer, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Global Konferans Etkinlikleri’nin bu yıl ağırlıklı olarak iş dünyasına hitap edeceğini ifade etti.

HEDEF: 3 BİN 500 KATILIMCI VE ZİYARETÇİ

CeBIT Bilişim Eurasia’nın yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Ortadoğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Dünya’nın dört bir yanından gelecek olan profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, “Uluslararası Satın Alma Heyet”leri fuarı ziyaret edecek. Özer, Ortadoğu’daki birçok ülkeden CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Global Konferans etkinlikleri için şimdiden taleplerin geldiğini ve geçtiğimiz haftalardan itibaren özellikle Körfez, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri için Arapça tanıtımının başlanması ile Ürdün, Lübnan, Kuveyt, Irak Katar, Bahreyn, Duabi Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek olan özel tanıtım programı ile 3 bin 500’ü aşkın katılımcı ve ziyaretçi ile ulaşacaklarını belirtti.  CeBIT Bilişim Eurasia ile 11-14 Eylül tarihleri aynı çatı altında düzenlenmekte olan CeBIT İletişim Etkinlikleri, P Global ile ve E Sağlık/ Sağlık Bilişim Kongresi’nde Ajans Fa ile olan iş ortaklarının her geçen gün daha da güçlenerek ilerlediğini belirten Özer, yurt dışından Almanya’nın en büyük Federal Bilişim ve Teknoloji Derneği olan, 2 bin 100 firmayı bünyesinde bulunduran BITKOM ve Deutsche Messe AG destekleri ile bu yıl ‘CeBIT Global Konferans Türkiye’ ayağının yalnızca Türkiye’ye değil bu çoğrafyanın tamanına hitap eden uluslararası bir etkinlik olacağını söyledi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhaba

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.