CERN’den KTO Karatay’a En İyi Tasarım Ödülü

CERN’den KTO Karatay’a En İyi Tasarım Ödülü
CERN Yaz Okulu’na kabul edilen Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz Demirbaşcı, “CERN Summer Student WebFest 2016” yarışma...

CERN Yaz Okulu’na kabul edilen Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz Demirbaşcı, “CERN Summer Student WebFest 2016” yarışmasında takımıyla birlikte en iyi tasarım ödülünü aldı.

2012 yılından beri geleneksel olarak yaz okulu kapsamında düzenlenen “CERN WebFest” Hackaton etkinliğinde tasarım ödülü alan Demirbaşcı, etkinliği şu şeklide anlattı:

“Hackaton genel olarak yazılımcıların, grafik tasarımcıların ve proje yöneticilerinin içinde bulunabildiği, sınırlı zaman diliminde yenilikçi bir fikir ile proje geliştirme organizasyonudur. Bu bağlamda, CERN WebFest 2016’da, başlangıçta yaptığımız sunumlardan itibaren 48 saat süre içeresinde projelerimizi geliştirip, jüriye sunum yaptık ve sonuçta web sitesi alanında en iyi tasarım ödülünü aldık. Yaptığımız proje CERN’de yapılan LHC (Büyük Hadron Çarpıştırıcısı) deneylerini temsil eden, web tarayıcıda çalışan basit iki oyundan oluşuyor. İlki LHC tüpü içeresinde proton ile ilerleyerek puan toplamak üzerine. Diğeri ise LHC’nin çember şeklindeki tüpünün içindeki iki parçacığı kontrol ederek en yüksek hızda çarpıştırmayı amaçlıyoruz.”

“Tasarım CERN’de takdir topladı”

Ödül aldıkları tasarımı geliştirme amaçlarını anlatan Demirbaşcı, “CERN’deki büyük deneylerin temel mantığını eğlenceli bir şekilde, hiç bilmeyen insanlara basitçe anlatabilmeyi amaç edindik. Projemizin sunumunu yaparken aldığımız tepkiler bizleri çok sevindirdi. Bizler basit mantık stratejisi ile faydalı işler yapılabileceğini göstermiş olduk. Üniversitem adına çok mutluyum, yoğun çalışmalarımızla 4 kategoriden biri olan en iyi tasarım ödülünü aldık. KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk’e, üniversite yönetimine Rektörümüz Prof. Dr. Bayram Sade’ye, danışmanlarıma ve hocalarıma desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KTO Karatay, uluslararası arenada da başarılarından söz ettiriyor”

Üniversite öğrencisini başarılarından ötür tebrik eden KTO Karatay üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Türkiye’nin kadim üniversitesi KTO Karatay, Türkiye’de olduğu gibi uluslararası arenada da başarılarından söz ettiriyor. Üniversitemizin bilim ve teknoloji alanına yaptığı yatırımlar ve yürüttüğü çalışmalar, bilim dünyasının kalbinin attığı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) kadar uzanıyor. Öğrencilerimizin başarıları bizler için büyük bir gurur. Bu gurur öncelikle öğrencilerimizin, sonra öğrencilerimizin yetişmesine olanak sağlayan üniversitemiz ve daha sonra da bu eğitimi veren hocalarımızın. Bizler KTO Karatay Üniversitesi ailesi olarak her zaman en iyiyi, en güzeli hedefliyoruz ve bunun için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Tam üye ilk ve tek Türk üniversitesi”

CERN ALICE Deneyi’ne tam üye ilk ve tek Türk üniversitesi olan KTO Karatay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Oğuz Demirbaşcı, önemli bir başarıya imza atarak, başvuru yaptığı CERN Yaz Okulu staj programında kabul görmüştü. Demirbaşcı, 13 Eylül’e kadar hem teorik hem de uygulamalı olarak CERN’de eğitim alacak. Program kapsamında öğrencilere eğitimleri dünyanın saygın üniversitelerinde görev yapan bilim insanları ve akademisyenler tarafından verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.