Çiçeği burnunda Ziraat Mühendisi Dursun Gür, "Amacım ülke tarımına katkı sağlamak"

Çiçeği burnunda Ziraat Mühendisi Dursun Gür, "Amacım ülke tarımına katkı sağlamak"
Eskil'in Bakalak Yaylası'ndan Yaşar oğlu Dursun Gür, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nü dereceyle bitirerek mesleğine ilk adımı attı.

Genç Bitki Korumacı Dursun Gür, tarım sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor. Gelecekte üretimi artırmak ve iş istihdamı oluşturmak gibi idealleri olan genç mezun, tarım sektöründe yenilikçi adımlar atmak istiyor.

Dursun Gür, “Bir çiftçi çocuğu olarak tarımın içinde büyüdüm ve bilinçli tarım, doğru tohum, sınırlı olan su kaynaklarımıza göre uygun ürün, doğru ve zamanında gübreleme gibi bir çok hususun önemi aşikar. Diğer taraftan çiftçi bir çuval tohum almak içen onlarca kilogram aynı üründen satarak bedelinin karşılıyor. İşte bilinçli tarım noktasında ülke tarımına katkı sağlamak en büyük arzum. Buraya kadar bana bilgi ve tecrübelerini aktaran kıymetli hocalarımdan aldığım teorik bilgileri saha ile birleştirerek, tarımı geliştirmek için çiftçilerimize aktaracağım,” diyen genç girişimci, tarım sektöründe daha verimli ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışacaklarını belirtti.
Gür, her zaman kendine destek veren ailesine teşekkürlerini sözlerine ekledi. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum