Cübbeli Ahmet'in avukatları rüşvet mi verdi?

Cübbeli Ahmet'in avukatları rüşvet mi verdi?
Faslı kadınlara Cübbeli'nin avukatı F. O'nun baskı yaptığı ve para vererek şikayetin geri çektirildiği belirtildi.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılandığı davada, Cübbeli Ahmet Hoca'dan soruşturma sürecinde şikayetçi olan daha sonra ifadelerini geri çeken iki Faslı kadının, Cübbeli Ahmet Hoca'nın avukatlarından para aldıkları ortaya çıktı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4. duruşmasına Cübbeli Ahmet Hoca'nın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 13 sanık katıldı. Duruşmaya tanık ifadelerinin alınması ile devam edildi.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu Karagümrük Çetesi'ne yönelik açılan davanın görüldüğü mahkemeye emniyetten bir rapor gönderildi.

Emniyete 6 Kasım'da gelen ihbar mailinde kadınlara, Cübbeli'nin avukatı F. O'nun baskı yaptığı ve para vererek şikayetin geri çektirildiği belirtildi.

İhbar mailindeki bilgileri araştıran emniyet, kadınların Fas'ta ifade verdiği tarihte avukat F.O.'nun Fas'ta olduğunu ve o gün avukat F.O.'ya aynı hukuk bürosunda görev yapan O. K. adlı kadın tarafından 18 bin dolar gönderildiğini tespit etti. Emniyet bu bilgileri mahkemeye gönderdi.

Kadınlar şikayetini geri çekti

Ünlü'nün, 'cinsel saldırı, haksız kazanç sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' iddiaları ile yargılandığı davanın müştekilerinden Faslı İmanee Lemghari ve Fatma Zohra ifadesini değiştirdi. Emniyetteki ifadelerinde şikayetçi olan iki kadın, Fas'ta avukatları ve noter aracılığıyla verdiği ifadede ise şikayetçi olmadığını belirtti. Bu ifade değişikliği geçtiğimiz aylarda dava dosyasına girdi.

İhbar maili geldi

Ancak bunun ardından İstanbul Emniyeti'ne 6 Kasım 2012 tarihinde bir ihbar maili gönderildi. İhbar mailinde Cübbeli Ahmet Hoca'nın cemaatine yakın birisi olduğunu, sık sık toplantılarına katıldığını belirten ihbarcı, kadınların ifadesini değiştirmesi için avukat F. O'nun Fas'a giderek baskı yaptığını, kadınlara 18 bin dolar para vererek şikayetlerini geri çektirdiğini söyledi.

Emniyet ihbar mailindeki bilgileri doğruladı

Bu ihbar maili üzerine harekete geçen emniyet, ihbarda adı geçen avukat F. O.'nun yurtdışı çıkış giriş tarihlerini inceledi. Emniyet, avukat F. O.'nun 16 Temmuz tarihinde Fas'a gittiğini ve 20 Temmuz'da da Türkiye'ye döndüğünü tespit etti. İncelemesini daha da detaylandıran emniyet, ilginç bir bilgi daha tespit etti.

Kadınların ifade değiştirdiği gün Türkiye'den avukata 18 bin dolar

Kadınların ifadesini değiştirdiği tarih olan 18 Temmuz'da, avukat F. O'ya, hukuk bürosunda çalışan O. K isimli kadın tarafından 18 bin dolar gönderildiğini belirledi. Paranın banka aracılığıyla gönderilmediğini belirleyen emniyet, bir süre paranın nasıl gönderildiğini araştırdı. Araştırma sonucu 18 bin doların Western Union (Banka kullanılmadan acente sistemi üzerinden hızlı para gönderme şekli) sistemi ile gönderildiğini belirledi.

Bilgileri mahkemeye gönderdi

Bu bilgileri klasör halinde davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderen emniyetin, söz konusu paranın kadınların ifadesini değiştirmesi için kullanıldığı yönünde bir değerlendirme de mahkemeye sunduğu öğrenildi.

T24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.