Dede'ye olan özlem anca böyle anlatılır

Dede'ye olan özlem anca böyle anlatılır
Geçen yıl kaybettiğimiz Eskil Merkez Mahallesi'nden Ahmet Sağlam'a olan özlemini, aynı ismi taşıyan torunu ve İstanbul'da polis memuru olan Ahmet Sağlam Facebook hesabından paylaştı. O paylaşım okuyana dedeye özlem anca böyle anlatılır dedirtti...

28.03.2014 sabahı aldığım o büyük acı haberin, ailemizin ulu çınarı dedemin vefatının 1. yılı. Ne acına katlanabildik, ne de yokluğuna alışabildik. Telefon rehberindeki ismini bile değiştirmek çok zor oldu benim için. İlk başlarda acının tazeliği ile fark edemiyor insan, ancak zaman geçip acı soğuyunca yokluğun hissedilmeye başlıyor. Sanki her an arayacakmışın gibi geldi aylarca. Tabi alışmak kolay olmuyor. Her gün ararken birden telefonların kesilmesi zor geliyor insana.

Hayatımda gördüğüm en cömert, en sözü özü bir insanlardan birisiydin. Eli açık olmayı senden öğrendik. İnsanların yüzüne söyleyemediğin bir şeyi arkasından da söylemezdin. Yani yüzüne karşı ne isen bir kişinin arkasından da o idin. Haksızlığa gelemezdin, galiba bu huyum sana çekmiş. Ne de olsa ilk ismindim ben senin. Mahallede, ailede yardım etmediğin kimse kalmamıştır.

Mekanın Cennet olsun dede. Yattığın kabir genişleyip nurlarla dolsun. Biz senden razı idik Allah ta razı olsun. Geride bıraktıkların olarak senden öğreneceğimiz çok şeyler var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum