Demirslan, “Toplulaştırmada bir kuyumcu gibi titiz çalışıyoruz”
Aksaray’daki ofislerinde Harita Mühendisi Mehmet Demiraslan önderliğinde oldukça genç bir ekip tarafından yürütülen çalışmalarda Eskil bölgesinde gelinen aşamada birçok çiftçi için korkulan olmadı ve yapılan çalışmalarda halkın memnuniyeti önemli derecede üst seviyede.
Yaptıkları işin önemini bildiklerini o nedenle büyük bir titizlikte çalıştıklarını kaydeden Demiraslan, “Bu çabalarımızın neticesinde olacak ki birçok vatandaşımız askı sürecinde bizi arayıp teşekkür ediyor. Öyle ki geçenlerde bir vatandaşımız yoğun aramalar neticesinde telefon numarama ulaşmış beni aradı ve ilk sözü “Yıllardır içimdeki en büyük korku toplulaştırmaydı, ancak sizin yaptığınız bu adilane çalışmayı görünce o korkum yerini artık sevince, mutluluğa bıraktı dedi ve teşekkür etti. Bu şekilde somut geri bildirimler bizim performansımızı daha da artırıyor ve ekip arkadaşlarımızla adeta tereyağından kıl çekercesine yapılabileceğimizin en iyisini yapma gayreti içindeyiz.” Dedi.
Konuya ilişkin Eskil Gazetesi ve haberfark.net’e açıklamalarda bulunan Mehmet Demiraslan ilk olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Demiraslan, “ÖZ-ERKA İnşaat A.Ş olarak İç Anadolu bölgesinde Aksaray ili içerisinde Gülağaç 1’inci ve 2’nci kısım ile birlikte Eskil’deki çalışmalarla 4 proje ve Niğde’de 3’üncü kısım AT ve TİGH projesi olmak üzere bütün projelere aynı anda hizmet vermekteyiz. Bu projeler içerisinde Gülağaç 1’inci Kısım AT TİGH projesinde sona gelinerek geçici kabul yapılmış olup, Gülağaç 2’nci Kısımda ve Niğde 3’üncü Kısım projelerimizde birçok köyün tapuları dağıtılmış olup projelerin sonuna yaklaşılmıştır. Türkiye genelinde Aksaray ve Niğde dahil olmak üzere 20’den fazla projede istihdam ve hizmet sağlamaktayız.” Diye konuştu.
Eskil, 80,000 hektar büyüklüğünde bir proje olup içerisinde 10 köy 11 mahalle ile birlikte 70’e yakın yaylayı kapsamaktadır. Diyen Demiraslan, “Şu ana kadar bütün köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantılar düzenlenerek başta muhtarlar olmak üzere bütün vatandaşlarımıza toplulaştırmayla ilgili bilgilendirmelerimizi kurum kontrol mühendisler ile yaptık. Daha sonra tüm vatandaşlarımızla yüz yüze iletişim kurmaya çalışarak, vatandaşlarımızın tarlalarını nerede istediklerini, kuyuları varsa hangi tarlalarında olduğunu ve daha birçok konuda bilgi alarak onlara birebir istek formlarını doldurduk. Çiftçi istek formlarına dayanarak Aydınlık Mahallesi ile birlikte Başaran, Güneşli, Gümüşdüğün, Bayramdüğün, Celil, Filikçi, Katrancı, Sağsak, Çukuryurt ve Kökez köylerinin 1’inci askıları hazırlayıp 15 gün itiraz süresi ile birimlere asılmış olup 28.05.2017 tarihi itibarı ile itiraz sürelerini bitirdik. Askı süresi boyunca vatandaşlarımız askıyı kontrol edip biz başta olmak üzere İlçe Tarım ile İl Tarım Müdürlükleri’ne ve Valiliklere yapılan bütün itiraz dilekçeleri toplanıp 2’nci askı çalışmaları verilen dilekçeler göz önüne alınıp tekrar yapılamaya başlandı. Eskil merkezin 1’inci askısı çalışması devam ediyor. Her birimin 3 askı çıkışı yapılarak verilen itiraz dilekçelerine göre düzenlemeleri yapılacak 2’nci ve 3’üncü askı ile son bulacaktır.” Dedi.
Güneşli ve Başaran köylerinde çalışma kapsamında önemli mesafe kat ettiklerini vurgulayan Demiraslan, “Şu an proje sahasında Başaran ve Güneşli köyleri tarafından yol yapımlarına başlanıldı. Bir kısım yollar açılmış, ancak arazinin ekili olması sebebiyle ara verilmiştir ve yol ekibi Gülağaç’a kaydırılmıştır. Alınan itirazların değerlendirilip itirazların en az seviyesine indirilip. 3. Askı askılarından sonra geçici yer teslimi yapılarak vatandaşlarımıza yeni yerleri gösterilecektir. Her parselin yolları açılacak ve parsellerin köşe noktalarına numaralı kazıklar çakılarak vatandaşlarımız teslim edilecek. Amacımız köylerimiz de yeni kışlık ekim dönemin de yeni yerlerini göstererek ekimlerini yeni parsellerine yapmalarıdır.” Şeklinde konuştu.
Demiraslan sözlerinin sonunda toplulaştırma çalışmaları neticesinde Eskil çiftçisine ve ülke ekonomisine katkılarını şu şekilde sıraladı…
* Çiftçilerimizin en büyük sıkıntılarından birisi meskenlerinin meralar üzerine yapılmış olmasıydı. Meralar üzerinde yapılmış bütün ev ve mülklerin bulundukları yerlere belediye arazilerinden başta olmak üzere maliye parsellerini getirerek vatandaşlarımızın evlerini mera üzerinde kurtarmak olacaktır. Böylece vatandaşlar istedikleri gibi ev tapularını gerekli yerlere müracaat ederek satın alabileceklerdir.
* Ayrıca toplulaştırma ile birlikte her yeni oluşan parselin bir yolu olacak ve çiftçimiz arazisine ulaşım problemi yaşamadan istediği ürünü ekebilecek ve istediği şekilde parselini kullanabilecek.
* Parseller yeni şekilleri mümkün olduğunca modern tarıma, tarım makinalarına uygun parseller olması sağlanacaktır.
* Zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşacak.
* Kullanılmayan küçük parçalı araziler birleştirilerek kullanılabilecek araziler oluşacaktır.
* Miras ve intikal yoluyla parçalanmış parsellerin düzenlenip, Tapu ve kadastro kayıtları yenilenecektir.
Daha birçok alanda toplulaştırmanın faydalarını vatandaşlarımız görecektir.
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.