Dünya Süt Günü kutlanıyor

Dünya Süt Günü kutlanıyor
Eskil Süt Üreticileri Birliği başkanı Necip Çeçen, ilçemizde hayvancılıkla uğraşan, süt üretimi yapan bütün çiftçilerimizin ve sütü tüketen bütün vatandaşlarımızın 21 Mayıs Dünya Süt Gününü kutluyor.

Birleşmiş milletler teşkilatı, Uluslar arası sütçülük federasyonun ( IDF) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda, 21 Mayıs gününün bütün üye ülkelerde ( Dünya Süt Günü) olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Ülkemizde de 1991 yılından itibaren 21 mayısın dünya süt günü olarak kutlanması kabul edilmiş bulunmaktadır.

İlçemizde de süt üreticileri birliği 01/09/2009 tarihinde kurulmuştur. Bende Eskil Süt Üreticileri birliği başkanı olarak, ilçemizde hayvancılıkla uğraşan, süt üretimi yapan bütün çiftçilerimizin ve sütü tüketen bütün vatandaşlarımızın Dünya Süt Gününü en kalbi duygularımla kutlarım.

Biz Eskil Süt Üreticileri birliği olarak, bu günün kutlanmasını önemsiyoruz.  Çünkü sağlıklı nesiller yetiştirmek, süt talebini canlandırmak, her yaş gurubunda ki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve mamulleri tüketimini artırmak, sütün önemini anlatmaktan geçtiğini biliyoruz.

Ben bizzat veteriner hekim kimliğim ile şu konuya dikkat çekmek isterim ki; Süt canlının yaşayabilmesi, gelişebilmesi ve  başarılı olabilmesi için gerekli besin maddelerinin büyük oranlarda bileşiminde bulunduran kusursuz bir besin maddesidir. Günde sadece bir bardak süt tüketmek yeterli değildir. Yeterli olması ve dengeli beslenme için, günde en az; Bebekler 750 ml, çocuklar 300-350 ml, gençler 350 ml, yetişkinler-yaşlılar 250-400 ml, hamile- emzikli kadınlar 500 ml içme sütü tüketmelidir.

Dünya nüfusunun hızla artması nedeniyle gelişen ve değişen dünyada insan oğlunun en önemli sorunlarından biri yeterli ve dengeli beslenmektir. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde en önemli faktör kişi başına düşen hayvansal ürün miktarıdır. Hayvancılık sektörü, halkın sağlıklı beslenmesi açısından ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi açısından önemlidir. Hayvancılık sektörünün kırsal alandan kente göçü önlemek gibi bir önemi de vardır. Böylece kentlerde nüfus baskısının getireceği olumsuz koşullarda önlenmiş olur. İlçemiz de hayvancılık küçük aile işletmeleri şeklindedir ve işletmelerin ürettikleri sütlerin daha kaliteli ,daha hijyenik ve daha rantabl olabilmesi için, öncelikle birlik olup sütlerimizi Süt üreticileri birliği aracılığı ile pazarlamalıyız. Birliğimiz; kuruldu kurulalı Eskil hayvancılığının sorunlarını bu alanda faaliyet gösteren sektörlerle birlikte ele alarak, AB sürecinde ulusal süt kayıt sisteminin yerleşmesine ve süt sektörünün varlığının hissettirilmesin de üzerine düşen görevi yerine getirmiştir ve getirmeye de devam etmektedir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum