En İyi Kampüs Fotoğrafları Ödüllendirildi
Fotoğrafla ilgilenen amatör ve profesyonel bireylerin çalışmalarını desteklemek amacıyla Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Alaeddin Keykubat Kampüsü’nden En İyi Kareler’ konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, fotoğraf sanatçıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
KAMPÜSTEN EN İYİ KARELER BELİRLENDİ
20 Temmuz-20 Kasım 2015 tarihleri arasında katılımın yapılabildiği yarışmada Seçici Kurul Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Prof. Dr. Oktay Sarı, Doç. Dr. Uğur Atan, Doç. Dr. A. Gani Arıkan, Yrd. Doç. Dr. Haluk Arda Oskay, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Çoban ile fotoğraf sanatçısı Reha Bilir tarafından Kampüs’te İnsan ve Yaşam’, ‘Kampüste’te Doğal Hayat’, ‘Kampüste Yapılar’, ‘Kampüste Bilim ve Sanat’ ile ‘Deneysel Çalışmalar’ konuları kapsamında yarışmaya katılan 235 fotoğraf arasından sergilenmeye değer 34 fotoğrafı belirledi.
“ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞINABİLİR”
Selçuk Üniversitesi kampüsünün özellikli ve ayrıcalıklı bir kampüs olduğunu ifade eden SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Selçuk Üniversitesinin kuruluş yıllarındaki hali ile şimdiki haline bakıldığında aradaki değişim net bir şekilde görülüyor. Kampüs alanı bir bozkır görünümünde iken şu ana baktığımızda kampüste neredeyse bozkıra andıracak hiçbir yer yok. Yeşil alana sahip, çevre düzenlemesi büyük ölçüde yapılmış, içerisinden tramvay geçen, tramvaya ek olarak her gün yaklaşık 15 bin aracın girdiği çok büyük bir kampüs. Yüzölçümü açısından ise Türkiye’nin en büyük kampüslerinden biri ancak kampüsteki öğrenci sayısı bakımından 68 bin 500 öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversitesi konumunda. Gerek 40 yıllık tarihiyle gerek alan genişliğiyle gerek öğrenci sayısıyla özellikli bir kampüs. Bu açıdan bakıldığında Kampüsün fotojenik olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda böyle bir yarışma düzenlenmesine karar verildi. Çok da güzel fotoğraflar geldi ve en iyileri titizlikle seçildi. Bundan sonraki yıllarda diğer üniversitelerin dahil edilmesiyle bu yarışmanın uluslararası düzeye taşınabileceğine inanıyorum” dedi.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Ardından ödül törenine geçildi. Titizlikle incelenen 34 fotoğraf arasından Semih Damburacı’nın çektiği fotoğraf birinciliğe layık görülerek 3 bin TL ile ödüllendirildi. İkinci seçilen Celal Gezici 2 bin TL, üçüncü Mehmet Uluyurt ise 1000 TL para ödülü aldı. Fahri Aslan, Seyit Konyalı ile Levent Ateş’in fotoğrafları ise mansiyona değer eser olarak 500 TL ile ödüllendirildi.
Ödül töreninden sonra sergilenmeye değer görülen fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisine geçildi. Protokol üyeleri ve ziyaretçiler sergiyi inceleyerek fotoğraflar hakkında bilgi aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.