Eskil Aksaray'da tek!

Eskil Aksaray'da tek!
Eskil, Aksaray'da devlet hastaneleri içinde Uzman Kadın Doğum Doktoru olan ve doğum yapılabilen tek ilçe. İşte Aksarayrota Gazetesinden Armağan Şen'in haberi....

Aksaray sınırları içerisinde bulunan 6 ilçenin sadece Eskil ilçesinde doğum servisi aktif olurken, diğer ilçelerde ise doğum başta olmak üzere birçok ameliyat doktorsuzluktan gerçekleşemiyor. İlçelerdeki hastaların geneli ise Aksaray’da bulunan Devlet Hastanelerine gidiyorlar.

Aksaray’ın doğum yükünü ve kadın hastalıklarını çeken Şammas Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde ise 8 doktor hastalara yetişmekte zorlanıyor.

Aksaray’ın ilçelerinde hastane bulunmasına rağmen, nüfusu ortalama 18 bin olan Eskil ilçesinde 1 tane Kadın Doğum Uzmanı bulunurken, Eskil ilçesinin nüfusunun 2 katına ulaşan ve nüfusu ortalama 30 bini bulan Ortaköy ilçesinde ise sadece Perşembe günleri merkezden bir doktor nöbetçi olarak gidiyor. Tam teşekküllü hastanesi olan Gülağaç Devlet Hastanesinde, Sarıyahşi Devlet Hastanesinde, Güzelyurt Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı bulunmazken, Ağaçören Devlet Hastanesinde ise 1 tane bile uzman hekim olmadığı öğrenildi.

Bu durumda ilçelerde Eskil dışında doğum yapılamazken, Aksaray’ın en büyük ilçesi olan Ortaköy’de ise sadece Perşembe günleri kadınlar muayene olabiliyor, ya da doğum yapabiliyor.

“Gülağaç Hastanesinde Ameliyathane Var Ama Kullanılmıyor”

Aksaray Merkez Gülağaç ilçesinde bulunan ve 8 yıl önce hizmete açılan Gülağaç Devlet Hastanesi donanımlı bir hastane olmasına rağmen tam hizmet vermiyor. Ameliyathanesi dahi olan 3 katlı hastane doktorsuzluktan dolayı hastaneye yapılan yatırımların boşa olduğu görülüyor. Açıldığı günden bu yana Cerrah doktor ataması bekleyen Hastane’nin Ameliyathanesi hiç çalışmadı. 30 yataklı olan hastanenin bir ayrı sorunu ise güvenlik ve yol. Yolları bozuk olan hastaneye köy minibüslerinin de hastaneye yaklaşık 1 kilometre kala yolcuları indirmesi ise bir başka sorun. Köy minibüsünden inen bir vatandaş yaklaşık 10 dakika yürüdükten sonra hastaneye ulaşabiliyor. Kuş uçmaz kervan geçmez bir yere yapılan hastanede ise kurulduğu tarih 2008 yılından bu yana Özel Güvenlik elemanlarının olmaması dikkatlerden kaçmıyor. 65 personelin olduğu hastanede yarısından fazlasının bayan olması ve gece mesailerinin de bulunması personeli tedirgin ediyor. 8 yıllık bir hastane olmasına rağmen dış yüzeyi yavaş yavaş çürümeye yüz tuttu. Öyle ki boyları ve sıvaları kavlayan duvarlar binanın derme çatma olduğunun göstergesidir. Armağan ŞEN Aksarayrota


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.