Eskil Kaymakamlığının Teknik Destek Projelerine Onay
Bu karara göre; Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kırşehir illerini kapsayan Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunan 23 projeden dördünü Eskil Kaymakamlığı aldı. Sayın Kaymakamımız Mustafa İLHAN başkanlığında kurulan proje ekibi tarafından hazırlanan proje başvurularından, Eskil Kaymakamlığının, Eskil Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, Eskil Ziraat Odası Başkanlığının ve Eskil Esnaf, Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının Projeleri Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.
Eskil Kaymakamlığının 'Eskil Bilgi Çağında' projesi ile her kurumdan çalışan bir kişi olmak üzere 15 kişiye ve 26 muhtar toplam 41 kişiye temel bilgisayar kullanımı, internet kullanımı, web sayfası yapımı ve zararlı yazılımlar ile ilgili eğitimler verilecektir. Proje ile çalışanların kapasitesinde artış sağlanarak, iş gücünde verim artışı ve mali kazanç elde edilmesi amaçlanmaktadır.
Eskil Ziraat Odası Başkanlığının 'Büyük Baş Hayvan Yetiştiricilerinin Eğitimi ve Kırsal Kalkınma' projesi ile hayvan yetiştiricilerinin modern hayvan yetiştirme yöntemleriyle eğitilerek var olan hayvansal üretimin ve ürün kalitesinin artırılması, hayvan refahının iyileştirilmesi, daha sağlıklı hayvansal gıdalar elde edilmesi ve zoonoz hastalıklar (tür atlayan hastalıklar) yönünden yetiştiricinin bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Eskil Esnaf,Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilcileri Odası Başkanlığının 'Eskil Markalaşıyor' projesi ile, marka, markalaşma, reklam ve pazarlama hakkında eğitimler verilecek olup işletme ve üreticilere modern pazarlama usullerinin kullanılması teşvik edilecek.
Eskil Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün "Kaba Yem Üretiminde Kooperatiflerin Rolü" adlı projesi de Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Eskil'in ekolojik yapısı kaliteli kaba yem açığını kapatmayı sağlayacak çayır ve mera alanlarına sahip olduğu ve pek çok yem bitkisinin de başarıyla yetiştirmeye elverişli olduğu yetkililer tarafından belirtilmektedir. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre Eskil'de 91.078 küçük baş, 47997 büyük baş hayvan bulunmaktadır. Bu proje ile, alınacak bilimsel, teknik ekonomik ve sosyal önlemlerle yem bitkilerinin üretim alanlarının artırılması sağlanarak hayvancılığın özlemle beklediği kaliteli kaba yem sorununun çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır. Proje ile kaliteli kaba yem üretiminde kalitenin artması, işletme giderlerini azaltarak piyasaya daha ucuz et ve süt sağlanması amaçlanmaktadır. Eskil toprağının tuzlu, kireçli ve organik miktarı az olduğu için ekilecek bu bitkilerin sürdürebilir tarımsal yapıya katkı sağlayacağı muhakkaktır.
Projeler ile ilçemize hizmet veren memurlarımız, ilçemizde üretim yapan firmalarımız, hayvan yetiştiricilerimiz ve çiftçilerimiz daha kaliteli, verimi yüksek iş yapmaya başlayacak; ilçe olarak ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamış olacağız.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.