Eskil OSB'de ilk yapı ruhsatı verildi

Eskil OSB'de ilk yapı ruhsatı verildi
Eskil OSB'de ilk yapı ruhsatı, Kaputaş'ta faaliyet gösteren Savranlar Tarım'a verildi.

Kanal 68
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Eskil ilçesinde önemli bir gelişmeye imza attı. Vali Kumbuzoğlu, Eskil Kaymakamı Fuat Yurddaş ve Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak ile birlikte, Eskil Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösterecek olan Savranlar Tarım Limited Şirketi'ne ilk yapı ruhsatını takdim etti. Bu tören, bölgenin sanayi ve tarım sektöründe büyük bir atılım yapmasının önünü açan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

fb-img-1725461508179.jpg

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, tören sırasında yaptığı konuşmada, Eskil Tuz Gölü OSB'nin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı. Bu OSB, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar için büyük bir potansiyel sunuyor. Vali Kumbuzoğlu, “Eskil, tarım ve hayvancılık açısından çok önemli bir bölge. Bu bölgedeki sanayi yatırımları, hem yerel ekonomiyi güçlendirecek hem de istihdam olanaklarını artıracaktır. Bugün burada ilk yapı ruhsatını verdiğimiz Savranlar Tarım Limited Şirketi’nin, bu sürecin öncülerinden biri olacağına inanıyorum,” dedi.
Eskil Kaymakamı Fuat Yurddaş da törende yaptığı konuşmada, bu yatırımların bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Yurddaş, “Eskil ilçemiz, Tuz Gölü gibi eşsiz bir yer. Sanayi ile buluştuğunda bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Bugün, bu önemli adımı atmanın gururunu yaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

fb-img-1725461504899.jpg

Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, “İlçemin her gün bir adım daha ileriye gitmesi bizleri en çok sevindiren husustur. Geçtiğimiz aylarda Tuz Gölü Organize sanayi Bölgesi için ilk kazmayı vurduk, bugünde Allah’ın izniyle ilk yapı ruhsatımızı girişimcimize takdim ettik. Bu süreçte bizlere yardımcı olan İl Başkanıma, milletvekillerime, valimize, kaymakamımıza ve OSB müdürümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.