Eskil'deki etkinlikler
Dua Müminin sılahıdır. Kulun acziyetini anlayıp rabbına el açıp boyun büktüğü zamandır. Müslüman bütün çaresisliklerinde hep duaya sarılır. Bize de hem Allah teala hem rasulumuz dua etmemezi bildirmiştir.
Ancak her şeyin bir adabı kuralı vardır.
Dua bir ibadet şeklidir.
Her ibadetin şartları vardır. Nasılki namaz abdestsiz kılınmazssa duanında kabul olması için bir çok şartı vardır. Allah tealadan bir şey istemek için önce kul olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmemizi gerek ve hulusi kalp ile tüm günahlardan tövbe etmek gerek.
Sonrada tüm msülümanların yapması gereken ibadetleri yapmaya başlamak ve devam gerek, Yağmur duasına çıkıldığı gün adam sabah namzına kalkmıyor öğle namazında orda tıka basa karnını doyuruyor ve duadan geldikten sonra ikindi ve akşam namazı yine yok bu ne perhiz bu ne lahanat turşusu. Şahsen bu durum insanların itikadını sarsıyor
Eğer yağmur yağarsa sanki kendilerini olağan üstü olarak görüyorlar yağmazssa umutsuzluk içindeler
2. etkinlik asrı saddet gecesi
Büyük çabalarla büyük gayretlerle çalışmalar yapılıp gece dzüenleniyor. Bir çok vatandaş katılıyor Allah razı olsun ancak 2 yıldır dikkatimi çekiyor hep program akşam namazına denk getiriliyor orada bi sürü vatandaş akşam namazını kılamıyor.
Bir diğer husus ise hoca efendinin ne kadar etkili olduğu?
Zaten para ile sohbetden en kadar haz alınır? (Tabi gerçekte ücret karşılığı geldi ise)
İnsanlar altın madeni gibidirler
Altın madeni hemen ısınır ve kolayca kuyumcunun elinde şekilden şekile girer ancak cabucak krılır. Bizim insanımızda altın madeni gibidir.
Çabucak ölümden vesairden etkilenir, ancak 2 dakika sonra unurtur.
Yine aynı tas aynı hamam . Ben zannetmiyorumki hcoa efendinin sohbetinden sonra hiç kimse yapmadığı ibadetlerine başlamadı veya yaptığımzı günahlardan dönmedik. Onun için bu gibi olaylar reyting kazanmaktan başaka riya karıştırmaktan başka birşey değildir.
"Yazan Bir Eskil Gönüllsü"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.