Eskilli çiftçi bu sene dübeş attı yek geldi! Arpadan sonra buğdayda da umduğunu bulamıyor

Eskilli çiftçi bu sene dübeş attı yek geldi! Arpadan sonra buğdayda da umduğunu bulamıyor
Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Eskil'de arpa hasadının bitmesiyle birlikte hububat hasat telaşı buğdayla sürüyor.

Geçtiğimiz yıllara göre hububatta ciddi rekolte iyileşmesi gözlemleniyor. Ürün çoğaldıkça fırsatçı esnaf çiftçinin ürününü ucuz paraya alıyor. Bunun yanından açıklanan buğdayın fiyatı çiftçiye ayrı bir yük getiriyor. Arpa haşatında verim olarak beklenenin olduğuna dikkat çeken Eskil Ziraat Odası Başkanlığı, buğday haşatının henüz yeni başladığını ve gelen verilerin beklenen seviyede olduğunun altı çizdi. Çiftçiye verilen buğday fiyatının yetersiz olduğu bir kez daha dile getirildi.
Eskil'in kıraç bölgesi olarak tabir edilen bölgede başlayan buğday hasadı , sulu bölgelerde yapılıyor. Eskil Ziraat Odası Başkanlığı, “ 2024 Hasat sezonu ilçemiz çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun. İlçemiz genelinde arpa hasadı tamamlandı. Arpa hasatının tamamlanmasının ardından, buğday hasadımız başladı. "Kıraç" olarak tabir edilen bölgemizdeki köy ve yaylalarda buğdaylarımız hasadı bitmek üzere diğer bölgelere de geçişler yapıldı. Şu anda ortalama ilçe genelinde yaklaşık, 210 bin dekar alan buğday ekimi yapılmış durumda. İlk hasat verilerine göre yaklaşık bir dekar yerden 750 ve 950 kilo arasında çıkmaktadır. Rekolte olarak iyi durumda. Geçtiğimiz sezonda fiyat aralığımız 8 bin 250 tl iken, Bu dönem . Fiyatı ise 11 bin tl olarak belirlendi. Bu fiyat çiftçimizin ve bizim beklediğimiz fiyat değildir. Biz daima çiftçimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. En kutsal kazanç alın teridir.” denildi.

Esnaf çiftçinin ürününü ucuz alıyor.
Rekoltenin beklenildiği gibi çıktığının altını çizen çiftçiler,” Ürün çokluğu fırsatçı esnafın iştahını kabarttı. Esnaf belirlenen fiyatın altında ürün alıyor. Her zaman olduğu gibi fırsatçılık yine kendini göstermeye başladı. Buna bir dur diyen yok. Çiftçinin alın teri haksız yere alınıyor” diye tepkilerini dile getirdiler. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum