Eskilli Doktor Özgür Umay'ın okuma azmi!

Eskilli Doktor Özgür Umay'ın okuma azmi!
Eskil'in Koçlar Yaylası'ndan ev hanımı Gülbeyaz ile Eskil Belediyesi'nden emekli Celal Umay'ın oğlu olan Doktor Özgür Umay, hastalarla kurduğu sağlıklı iletişimin yanı sıra eğitim alanındaki mücadelesiyle de dikkat çekiyor.

Eskil Devlet Hastanesi'nde mesleki hayatını sürdüren Umay, bugün açıklanan LYS'ye göre Konya Selçuk Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'ne yerleşti. Umay, aynı zamanda Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıbbi Biyokimya Bölümü'nde doktora yapıyor.

Eskil'de gerçekleştirdiği eğitim hayatının ardından 2009 yılında girdiği üniversite sınavında Aksaray birincisi Türkiye 114'sü olarak Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazanan Umay, söz konusu fakültede gerçekleştirdiği eğitimin ardından Anadolu Üniversitesi Sağlık Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ile Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu'nu tamamladı. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında mastırda yapan Umay aynı zamanda Aksaray Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Bölümü'nde doktora yapıyor. Okuma aşkı ve azmi bunlarla da bitmeyen Umay, bugün açıklanan LYS kayıtlarına göre de Selçuk Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazandı. 

Genç hekim, "Mesleki kariyerimin yanı sıra kendimi farklı alanlarda geliştirmenin verdiği haz benim için tarif edilemez. Kamu yönetimi başta olmak üzere sosyal bilimler alanında aldığım eğitim her daim en iyi ve en profesyonel şekilde insanımıza hizmeti verebilmek içindir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Biyokimya alanındaki doktoram, sonuna kadar sürdürmeyi hedeflediğim akademik kariyerimde önemli bir aşama ve aynı kararlılıkla eğitim hayatımı sürdürme azmindeyim." dedi. haberfark.net

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum