Gençlik Sanayi Devriminin bir ürünüdür

Gençlik Sanayi Devriminin bir ürünüdür
Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen Felsefe Toplantı’sında konuşan ASÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ural Manço, gençliğin sanayi devriminin ve modernliğin bir ürünü olduğunu söyledi

 

- Genç Fertler Üretimden El Çektirilip Eğitime Gönderildi -

 

Felsefe Toplantılarının 6’ncısında “Küreselleşme Çağında Gençlik ve Kimlik” başlıklı bir konuşma yapan Prof. Dr. Ural Manço, gençliğin çocukluk ve yetişkinlik arasında bir geçiş dönemi olduğunu ancak tarihi, geleneksel ve ilkel toplumlarda gençlik diye bir şeyin olmadığını söyledi. Bunun açık şekilde kanıtlanmış bir gerçek olduğunu kaydeden Manço, “İlkel, geleneksel, tarihi toplumlarda, çocuklukla yetişkinlik arasındaki dönem birkaç geçiş ritüeliyle geçiştiriliyor” dedi. 19’uncu yüzyıldan itibaren batı dünyasında sanayileşme, kentleşme, teknolojinin gelişmesi ve refah seviyesinin kademeli olarak artmasıyla, toplumun en genç fertlerinin üretimden el çektirilip eğitime gönderildiğini söyleyen Prof. Dr. Manço, kitlenin ikinci etapta da tüketime yönlendirildiğini vurguladı.

 

- Gençlik Her Şeyin Mümkün Göründüğü Bir Yaşam Kesitidir -

 

“Bugünkü dünyamızda daha erken yaşta genç olunuyor, daha yaşlı genç kalınıyor” diyen ve son derece ilginç tespitlerde bulunan Prof. Dr. Ural Manço, şöyle devam etti: “Günümüzde gençlik dönemi genellikle 11-12 yaşlarında başlıyor, ergenlik çağıyla devam ediyor, duruma göre 25-30 yaşlarına kadar sürebiliyor. Gençlik bir bakıma, sanayi devriminin ve modernliğin bir ürünüdür. Bugün gençlik denilen yaşam dilimi sosyal, hukuki ve siyasal anlamda bağlamlılık içeren bir durumdur. Gençliğin biyolojik, psikolojik ve davranışsal açıdan evrensel niteliklerinin olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Gençlik her birey için bir değişim, hızlı bir evrim, belirsizlik, endişe, anksiyete dönemi, aynı zamanda bir umut, hayal, coşku zamanı ve her şeyin mümkün göründüğü bir yaşam kesitidir.”

 

İİBF Toplantı Salonu’ndaki konferansı akademisyenler ve öğrenciler ilgiyle takip etti. Konferansın sonunda Prof. Dr. Ural Manço, soruları cevapladı.

haberfark.net

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.