İHH yetime kucak açıyor!
Hayırseverlerin bir araya gelmesiyle 1995 yılında kurulan İHH, gönüllülerinin çabalarıyla kısa sürede Türkiye başta olmak üzere Anadolu insanının yardımlarını 5 kıtada 136 ülkeye ulaştırıyor.
Savaş, doğal afet, kıtlık ve yokluğun yaşandığı bölgelerde yardım çalışmalarına yoğunlaşan vakıf, dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini hedefliyor.
Yardım faaliyetlerinin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel projeyi de hayata geçiren İHH'nın en önemli çalışmalarının arasında "Yetim Projesi" yer alıyor.
"Yetim Sponsorluk Destek Sistemi"ni hayata geçiren İHH, yetim çocukların bakımını üstlenerek kendi ülkelerinde, anne veya akrabaları yanında ya da yetimhanelerde, en iyi şekilde yetişmelerini sağlıyor.
Hayırseverlerinin desteği ile Haiti'den Etiyopya'ya, Uganda'dan Bosna Hersek'e, Afganistan'dan Kazakistan'a, Filistin'den Suriye'ye kadar çeşitli nedenlerle anne babasını kaybetmiş çocuklara sahip çıkıyor.
AÇE'LI YETİMLER ÜNİVERSITELİ OLDU
İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede yaptığı açıklamada, İHH'nın en önemli faaliyetleri arasında yetim çalışmasının yer aldığını söyledi.
2003'te yetimhane inşa projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Dede, ilk olarak Pakistanlı yetim çocuklar için inşa ettiği MSAL Yetimhanesi'ni açıldığını belirtti.
Dede, İHH'nın 11 yılda 24 yetimhane açtığına dikkati çekerek, "İnşallah 2015 yılı sonuna bu rakam 30'a çıkacak. burada yetişen çocuklar hem kendi ülkelerine hem de ümmete yararlı faydalı bir gençlik olması için gayret ediyoruz. Bunların üniversite eğitimini almasına da yardımcı olup ülkelerine hizmet edecek anlayışa sahip olması için özen gösteriyoruz. Bu kapsamda Endonezya'nın Açe adasında 10 yıl önce meydana gelen tsunamide anne ve babasını kaybeden yetimlerimiz, bugün Malezya İslam Üniversitesi'nde öğrenci oldu" diye konuştu.
İHH 53 BİN YETİMİN SPONSOR OLDU
Türkiye'de 63 ilde yetim projesinin uygulandığını aktaran Dede, "Birebir ilgilenip sponsor olduğumuz yetim 53 bindir. Bu yetimlerimize ayda 90 lira destek sağlıyoruz. Afrika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere alım gücünün düşük olduğu yerlerde bu rakam büyük bir orandır" ifadelerini kullandı.
Dede, yetimin ihtiyaçlarını gidermenin, onlara şefkatle bakmanın dinde büyük yeri olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Dönemsel olarak yetim ve muhtaç çocuklara; kırtasiye, konfeksiyon, gıda ve ailelerine geçimlerini sağlamak üzere yardımda bulunuyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde toplamda 500 bin yetime ulaştık. Özellikle Suriye'deki kamplardaki çocukların sayısı bir hayli arttı. Suriye'nin diğer bölgeleri de olmak üzere yetimlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. 'Yetim Destekleme Günü', Ramazan ve Kurban Bayramları'nda bu yavrularımızla bir araya geliyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz, sohbet ediyoruz. Dönemsel organize ettiğimiz etkinliklerde de halkımıza yardım projelerimizi sunuyoruz. Onların desteği ile yetim ve muhtaç çocuklara yardım eli uzatıyoruz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.