Konya Genç MÜSİAD Projelerini Anlattı

Konya Genç MÜSİAD Projelerini Anlattı
Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nin yeni yönetimi, projelerini tanıttı.Tanıtım toplantısında konuşan Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Babayiğit,...

Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nin yeni yönetimi, projelerini tanıttı.

Tanıtım toplantısında konuşan Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Babayiğit, “11. dönem yeni yönetim kurulumuz şehit Hasan el-Benna’nın, ‘yarınlar yorulanların değil, rahatından vazgeçenlerin olacaktır’ sözünden hareketle birbirinden değerli, kendini şehrine ve davasına vakfeylemiş, milli ve manevi değerlerine bağlı 20 kişilik genç girişimci işadamından oluşmaktadır. Lise ve üniversitelerde girişimcilik ve fütüvvet ruhuyla alakalı panel ve seminerlerden tutun da kalifiye personel istihdamına, şehrin ve işletmelerin gelişimi için projelerin üretilmesine, üyeler arası çapraz ticaretten teknik yurt içi ve yurt dışı seyahatlere, kalkınmaya yönelik hibe desteklere daha kolay ulaşılmasına, İslami finansa, helal rızka ve infak etmeye kadar birçok projemiz mevcuttur” dedi.

“ALİM PROJESİ’NE BAŞLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ”

Yeni Türkiye’nin, yönünü mazlum coğrafyalara çevirmek olduğunu dile getiren Babayiğit, “Kendi halkıyla barışmak ve bölgesel güç olma yolunda 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerlemek demektir. Bu bağlamda bizler de şehrimizin genç girişimcileri ve genç işadamları olarak Anadolu liderlerinin yetiştirilmesine katkı sağlamak adına, kısa adı ‘ALİM’ olan Anadolu Liderlik Modeli projemizi bugün sizlerle başlamış bulunmaktayız. Proje kapsamında tarih, siyaset, ekonomi, din ve maneviyat, risk yönetimi, kişisel gelişim, etkili hitabet, beden dili, Ahilik ve loncalar, liderlik, iş kanunları, işçi-işveren hakları, aile ve çevre iletişimi, aile şirketlerinde kurumsallaşma konularında uzman hocalar tarafından verilecek eğitim programları tertip edilecektir” diye konuştu.

ALİM projesi çerçevesinde yaklaşık 2 yıla yayılmış geniş ve kapsamlı bir eğitim programı organize edileceğini söyleyen Başkan Babayiğit, “Bu eğitim programlarıyla amacımız, ülkemiz ve şehrimizin 2023 hedefleri olan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek, yıllık gayri safi milli hasılayı 2 trilyon Dolar’a çıkarmak, kişi başına düşen milli geliri 20 bin Dolar’ın üzerine çıkarmak, 500 milyar Dolar ihracat yapmak, Konya’nın ihracatını 15 milyar Dolar’a çıkarmak, ihracatta ileri ve yüksek teknoloji ürünlerinin payını yüzde 20’ye çıkarmak, orta ve yüksek teknolojik ürünlerde Avrasya’nın üretim üssü olmak gibi hedeflere koşacak gerekli donanıma sahip gerekli donanıma sahip nitelikli Anadolu liderlerinin yetiştirilmesidir” şeklinde konuştu.

Toplantı, yönetim kurulu üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.