"Konya İl Özel İdaresi Etkin ve Verimli Çalışıyor"
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya İl Özel İdaresi'nin Türkiye'de beraber hizmet verdiği diğer illerin özel idarelerine oranla daha farklı bir kurumsal yapıya kavuştuğunu belirterek, son derece etkin ve verimli çalıştığını söyledi.
Konya İl İdaresi'nin geleneksel iftar yemeği sosyal tesisler bahçesinde gerçekleştirildi. İftar programına Vali Aydın Nezih Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, daire amirleri, özel idare çalışanları ve işçiler katıldı. İftar yemeğinin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, Konya İl Özel İdaresi'nin Türkiye'de beraber hizmet verdiği diğer illerin özel idarelerine oranla daha farklı bir kurumsal yapıya kavuştuğunu belirterek, "Hizmetlerde nitelik ve nicelik olarak artışlar kaydedildi. Söz gelimi İl Özel İdaremiz yılda ortalama 225 ila 250 kilometre köy yolu yaparken, bugün bu rakamı 750 kilometreye kadar çıkartmış oldu. Bu şüphesiz karar alıcı kardeşlerimizin, mühendislerimizin olduğu kadar o alanda çalışan işçi kardeşlerimizin de fedakarlığıyla yürüyen bir süreçti. İçme suyu konusunda çok önemli işler başarıldı. Bu yıl içerisinde 80'den fazla üniteye yeniden içme suyu kazandırılmasına yönelik çalışmaları da önemli bir çalışma olarak işaret etmemiz lazım" dedi.
"TARIMSAL SULAMA KONUSUNDA TÜRKİYE'YE ÖNDERLİK YAPTIK"
Vali Doğan, Türkiye'ye önderlik yaptıkları bir başka konunun da tarımsal sulama çalışmaları olduğunu ifade ederek, "Konya, hakikaten merkezi hükümete de önerdiği projelerle bir açılım sağlamış oldu. Bugün artık yer altı suyu sulama kooperatiflerinin Türkiye'nin aradığı sisteme doğru evrilmesinde Konya İl Özel İdaresi başat rolü oynamış oldu. Yaptığı proje teklifleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mızı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'müzü ikna etti ve onlardan aldığı kaynakları bugün çok elverişli bir biçimde kullanmaya devam ediyor. Aynı şekilde Kalkınma Bakanlığı'mızın KOP İdaresi Başkanlığı'mızın da yine İl Özel İdaremizin önderliğinde yapılan çalışmaları bölgeye kazandırmış olduk. Bu arada tabi özel idare kendi kaynaklarından da bu hizmetleri vermeye devam etti. Gelinen noktada Konya'nın tarımsal sulama altyapısının evrilmesinde ve modern hale dönüştürülmesinde tartışmasız lider kurum İl Özel İdaresi olmuştur. Bu açıdan da ben arkadaşlarımızı tebrik etmek istiyorum. Sadece İl Özel İdaresi tarımsal sulama konusunda önemli işleri başarmamıştır ama aynı zamanda tarım açısından ürün deseni değiştirilmesiyle ilgili olarak da çok önemli sorunları aşmıştır. Örneğin organik tarımda, çilekçilikte, kiraz işletmeciliğinde Konya çiftçisinin yüzünü güldürecek projeler başarmıştır. Şüphesiz merkezi idarenin kaynaklarını kullanarak ya da İl Özel İdaresi'nin kendi kaynaklarından yaptığımız kamu yatırımları bunlarla sınırlı değil. Bunlarla beraber özellikle eğitim yatırımlarında son dönemde bütün illerden çok daha farklı bir tempoyu yakaladığımızı düşünüyorum. Gerçekten Konya'nın eğitim sorunlarını toptan halledecek bir yaklaşım içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Özel İdaremiz el ele verdi. Bu performansı İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız fedakarlık yaparak desteklediler ve ortaya gerçekten sorunları aşmaya yarayacak bir projeksiyon çıkmış oldu. 2013 yılı için 2 bin derslik programa alınmış oldu. ve şu ana kadar da yaklaşık bin 200 dersliğin ihalesi tamamlandı ve işler yapılmaya başlandı. Konya'da İl Özel İdaresi son derece etkin ve verimli çalışıyor" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.