Konya kesintisiz ulaşıma kavuşacak
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Genel Merkez Makine Sektör Kurulu Başkanı İsmail Somalı ve geçmiş dönem MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka MÜSİAD Konya Kızılören Kuruçeşme Kervansarayı'nda gerçekleştirilen programda üyelerle bir araya geldi.
‘MÜSİAD ARİFAN KURULUYOR’
Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, önümüzdeki günlerde kuruluşu tamamlanacak olan MÜSİAD Arifan hakkında bilgi verdi. Başkan Kağnıcı, “MÜSİAD Konya olarak gençlik kurulundaki üyelerimizle birlikte 700 kişilik bir aileyiz. Şu anda tüm dünyadaki 167 şubemiz içerisinde en büyük şubeyiz. MÜSİAD’ımızın en güzide kurumu olan Genç MÜSİAD’ın kurulmasında şubemiz ön ayak olarak öncüsü olmuş idi, şimdi de MÜSİAD Arifan isminde bir izcilik kulübü oluşturduk ve kuruluşunu da bu hafta tamamlamış olacağız. Burada üyelerimizin çocuklarına yönelik orta okul ve lise çağındaki gençlerimize de dokunmak istiyoruz, çünkü şehirleri imar ederken nesilleri ihmal ederseniz, o ihmal ettiğiniz nesiller imar ettiğiniz eserleri tarumar edecektir.” dedi.
‘KONYA İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ’
Konya için gece gündüz çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’mız hızla gelişiyor, büyüyor. Bunda hepinizin çok büyük katkısı var. Konya için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle bu dönem yoğunlaştığımız bir konu da ulaşım, raylı sisteme geçiş. İl Başkanımız da burada. Onun şahsında tüm teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız yoğun bir çaba içerisindeyiz. Biliyorsunuz şehir hastanesinden yeni sanayiye kadar bir hatta başlandı. İnşallah yeni sanayiden, yeni stadyuma kadar da yeni bir hat ise ulaştırma bakanlığımız tarafından onaylandı. Bununla birlikte banliyö adını verdiğimiz Meram gardan başlayıp kayacık lojistik merkezine uzanan hatta da başlayacağız.” dedi.
‘CİDDİ BİR KONYA TANITIMI YAPIYORUZ’
Başkan Altay, “Diğer bir taraftan da araç alımı ile ilgili kredi çalışmalarımız devam ediyor. O da tamamlandığında inşallah Konya kesintisiz bir toplu taşıma ulaşımına kavuşacak. Devamında Konya metrosunun birinci ve ikinci etabı birleştirilerek tek etaba düşürüldü çalışmalarımız yürüyor. Kentsel dönüşüm kapsamında eski sanayinin taşınma süreci devam ediyor. Önümüzdeki yıl Nisan ayında eski sanayinin tamamen taşınmış olmasını planlıyoruz. Diğer taraftan TÜBİTAK ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iklim değişikliği ile ilgili bilimsel çalışmaların yapılacağı bir merkez oluşturmak için ortak bir çalışma yürütüyoruz ki Konya iklim değişikliğinden en çok etkilenecek şehir olarak gözüküyor. Tüm bunlar haricinde bir taraftan da ciddi bir Konya tanıtımı yapıyoruz. Özellikle hava alanlarında mutlaka Konya ile ilgili bir görsel görüyorsunuz, burada amacımız şehrimizin bir turizm şehri haline gelmesi, günümüzde gelinen noktada turistler sadece denize, sahil ve kumsala gitmiyor, kültür turizmi de oluştu. Konya’mız da artık da-rül mülk ’ün açığa çıktığı, ilçeleri ile birlikte bir kültür ve turizm şehri oldu” dedi. Altay, “Konya’yı çok daha yukarılara taşımak için çaba sarf ediyoruz. Tabi şunun da farkındayız, ne kadar güzel bir şehir yaparsanız yapın eğer bir yerde ticaret ve istihdamı çözemiyorsanız o şehirde insanlar yaşamıyor. Onun için hepinizin yaptığı iş bizim için çok kıymetli; şehrimize istihdam oluşturuyorsunuz. Bulunduğunuz konum itibari ile şehrimizin ekonomisinin gelişmesinde büyük bir katkınız var. Ticaret ve hareket ile hayat şehirde devam ediyor inşallah bunun büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.
‘TEKNOLOJİYİ, HAYIRDA KULLANIYORUZ”
Konya’da, Anadolu’da görmeye alışık olmadıkları bir üretim sistemini gördüklerini ifade eden MÜSİAD Genel Merkez Makine Sektör Kurulu Başkanı İsmail Somalı, “Konya'ya ayak bastığımız andan itibaren bizleri muhabbetle karşılayan kardeşlerimin her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Selçuklu'nun başkenti, sanayinin, tarımın, ticaretin, ilim ve irfanın şehri Konya'da bulunmaktan mutluluk duydum. 1969’da Rahmetli Erbakan hocamızın bugün dava diye adlandırdığımız siyasi hareketinin başladığı şehir olması hasebiyle de Konya bizim için çok kıymetli bir yer. Konya’da MÜSİAD’ın en güçlü şubemizin olduğunu ve samimi bir ortama sahip olduğunu biliyorduk. Konya’da, Anadolu’da görmeye alışık olmadığımız kendine has, kendine özgü bir teknoloji geliştirme sistemi olduğunu gördük. Cenab-ı Allah’ın insanlara vermiş olduğu teknoloji nimetini, hayır yolunda kullanmanın yolunu Konya’da gördük. İstanbul’da bilime ve teknolojiye yakın çok daha fazla üniversite, teknopark ve teknoloji geliştirme merkezi var ama Konya’da bunlardan daha az faydalanılarak çok daha faydalı işler başarıldığına şahit olduk. Dolayısıyla Konya bundan dolayı da farklı bir anlam kazandı bizim için. Misafirperverliğinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.