Konya’da 2016 Oseg Konferansı
Konya’da, yerli otomobil temalı 4. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği (OSEG) ve Çözümü İçin Kümelenme Konferansı gerçekleştirildi.
Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından düzenlenen ve Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB), TÜBİAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirlen 4. OSEG 2016 Konferansı bir otelde gerçekleştirildi. Konferansa Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, KSO Başkanı Memiş Kütükcü, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, Almanya, İngiltere, Hindistan, Japonya, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya gibi ülkelerden konuşmacılar ve davetliler katıldı.
"BİZ YERLİ OTOMOBİLE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ"
Konferansın açılış konuşmasını yapan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, "Otomotiv endüstrisi dünya ekonomisi için stratejik bir önem taşıyor. Sektör, teknolojik gelişmeye yaptığı katkılar, yarattığı istihdam ve diğer sektörleri geliştirme potansiyeli ile küresel ekonominin dönüşümünde öncü rol oynamaktadır. Yan sanayi ve ilişkili olduğu hizmet sektörlerini de kapsayacak şekilde ele alındığında, sektörün Türkiye ekonomisi için de son derece kritik önemi olduğunu biliyoruz. Zira rakamlar ülkemizin dünyanın önemli otomotiv üretim merkezlerinden birisi olduğunu ortaya koyuyor. Otomotiv sanayi derneği verilerine göre, Türkiye’de bu yılın Ocak-Nisan döneminde 283 bin adet otomobil üretimi gerçekleştirildi. Traktör üretimiyle birlikte sektörün toplam üretimi 469 bin adet olarak gerçekleştirildi. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum, biz yerli otomobile ev sahipliği yapmaya hazırız. Bununla ilgili de her türlü alt yapımızda hazır. Bu yatırımın sıkışan Marmara havzasının yerine Anadolu’nun tam kalbine Konya’ya yapılmasını arzu ediyoruz” dedi.
"YERLİ OTOMOBİL İÇİN GEREKEN BABAYİĞİT ÇIKARTMAK İSTİYORSAK, BU ANCAK KONYA’YA YAKIŞIR"
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı konuşmada, "2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya bir büyük uluslararası organizasyona daha imza atıyor. Daha da önemlisi burada sadece Konya için değil Türkiye içinde bir vizyon yol haritası koyuyorsunuz. Konya bilgelik ve bereket diyarıdır. Konya Anadolu’da sanayinin yayılmasında ve kök salmasının öncü şehirlerinden bir tanesidir. İşte şimdi Konya milli hayalimiz olan ve hedefimiz olan yerli otomotiv sanayi için elini taşın altına koymuş durumda. Bu bir vizyon işi hedef işi. Konya’da da bu var. Yerli otomobil için gereken babayiğit çıkartmak istiyorsak, bu ancak Konya’ya yakışır haberiniz olsun. Biraz rahavet var salonda. Siz yerli otomobili istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Zamanında bazı basiretsiz idareciler yüzünden hem yerli otomobil hem yerli uçak konusunda kendi ayağımıza çelme taktık. Çok şükür bugün hem kamuda hem özel sektörde daha bilinçli daha özgüvenli idarecilerimiz var. Biz bunu yapamayız diyen o eski zihniyetin yerine yapabiliriz daha iyisini üretebiliriz diyen kendine güvenen bir iş yapma kültürü var. İste bunun sonucu hem Konya’da hem Türkiye’de ortada. Yatırım yapacaksanız, mal alacaksanız. Türkiye’yi tercih edin, kaybetmezsiniz. Konya’yı tercih edin, Konya da Türkiye’de bereketlidir haberiniz olsun" diye konuşu.
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik de yaptığı konuşmada, “Teknolojik bilgiye hakim olan yeni teknoloji üretebilen pazar paylarını arttırabilmek için daima dinamik kalan ve yenilikler peşinde koşan şirketler gibi Konya’daki şirketlerden de bunu bekliyoruz" dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "Bir yerli otomobil yapmak değil, çağımızın teknolojisini yakalamak hatta bir adım ilerisinden başlamak kaybettiğimiz zamanı telafi etme çabasını hükümetimizin, bakanlığımızın, kurumlarımızın bu çabasını görmüş oluyoruz. Bu son derece sevindirici” ifadelerini kullandı.
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, “Endüstrileşme alanında Türkiye’nin gündeminde olan bir meselede Konya ben de varım ve bu konuyu detaylarıyla Konya’da konuşabiliyorum. Bunun için potansiyelim var, bunun için azmim var, bunu için talebim var isteğim var ve bu konuyu Türkiye gündeminde tutuyor ve taşıyorum diyor" dedi.
Konuşmaların ardından konferansa devam edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.