Konya’da “Bisikletli Yaşam” Çalıştayı Yapıldı

Konya’da “Bisikletli Yaşam” Çalıştayı Yapıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi, EMBARQ Türkiye - Sürdürülebilir Ulaşım Derneği ile ortaklaşa “Bisikletli Yaşam Çalıştayı” düzenledi.

Bisiklet yolları ile ilgili tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programda ilk olarak konuşan Bisiklet Federasyonu Konya Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, bisikletin Konya için ata sporu olduğunu belirterek, çalıştayda alınacak kararların uygulamaya geçirilmesini diledi.

EMBARQ Türkiye Program Koordinatörü Pınar Köse, şehirlerde güvenliği ve sağlık koşullarını geliştirip şehir içi ulaşımda erişilebilirliği yaygınlaştırmanın, bunun yanında bisiklet altyapısı geliştirmenin şehirlilik bilinci ve yaşam kalitesinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

BİSİKLETLİ YAŞAM KONUSUNDA YENİ BİR DÖNEM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bisiklet şehri olan Konya’da çok sayıda şampiyon sporcu yetiştiğine dikkat çekerek, bisikletli yaşamın toplumların huzur ve mutluluğunu sağlamasının yanında ekolojik şehirler ve insan sağlığı için çok önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Çalıştayda halkın genel olarak bisiklet konusunda bilinçlenmesine ve bu kültürün yaygınlaştırılmasına vurgu yapmak gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya’da bisikletli yaşam konusunda yeni bir dönem yaşandığına dikkat çekti.

KONYA’YA BİSİKLET OTOBANI

Şu anda Konya’da 196 kilometre bisiklet yolu bulunduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, bisiklet yollarının Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda Türkiye birinciliğini aldığını hatırlattı. Hedeflerinin 2023 vizyonunda bin kilometre bisiklet yolunu yapmak olduğunu, böylece dünya standartlarını aşmış olacaklarını belirten Başkan Akyürek, Türkiye’de ilk defa, dünyada sayılı ülkelerde bulunan bisiklet otobanını Konya’da hayata geçirmeye başlayacaklarının müjdesini verdi.

Konya’nın her alanda olduğu gibi bisikletli yaşam konusunda da Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, çalıştayın da şehrin bu yapısına katkı yapacağını dile getirdi. Başkan Akyürek, Konya’da uygulamaya konulan 500 Akıllı Bisikletin çok yoğun kullanıldığını, bu sayının artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Açış konuşmalarının ardından geçtiğimiz yıl Konya’da Akıllı Bisikletleri en fazla kullanan 3 kişiyi altınla ödüllendiren Başkan Akyürek, programa katkı sağlayanlara da teşekkür belgelerini verdi.

BİSİKLETLİ YAŞAM ÇALIŞTAYI

Bisikletli Yaşam Çalıştayı’nın ilk bölümünde Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan Yasin Şirin “Bisiklet Şehri Konya”, EMBARQ Türkiye Teknik Müdürü Serdar Öncel “EMBARQ Türkiye ve Projeleri”, Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Sert “Bisiklet Yolları Teklifleri ve Tespitleri”, EMBARQ Türkiye Yüksek Ulaştırma Mühendisi A. Doğan Şalva “Bisiklet Yolları Tasarımında Yol Güvenliği ve Diğer Ulaşım Türleri İle Entegrasyonu”, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ve Bisikletli Yaşam Derneği Genel Sekreteri Kevser Seri “Bisikletlilerin Şehir İçinde Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Wall Koordinatör Müdürü Miran Değer “Akıllı Bisikletlerin Kullanımı” konularını anlattı.

Bisiklet sporcusu Erol Küçükbakırcı’nın “Türkiye’de Bisiklet Sporu” başlığı ile konuşma yaptığı çalıştayın ikinci bölümünde katılımcılar yuvarlak masa çalışması ile gruplara ayrılarak, “Konya’da mevcut bisiklet kültürü nasıl geliştirilebilir ve bisiklet yolları daha etkin kullanılması nasıl sağlanır?” sorularına cevap aradı.

Çalıştaya, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.