Konya’da Engeller Tenisle Aşılıyor
Türkiye Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan “Aşmak İçin Hareket” kampanyası kapsamında Konya’da engelli ve engelsiz öğrenciler birlikte tenis oynayarak engelleri aşıyor.
Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde Türkiye Beyazay Derneği tarafından başlatılan ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın da destek verdiği “Aşmak İçin Hareket” kampanyası Konya’da da hayata geçirildi. Türkiye çapında ve beş farklı ülkede başlatılan kampanya kapsamında Konya’da ilk etapta 30 engelli ve 30 engelsiz öğrenci birlikte tenis sporu yapmaya başladı.
ENGELLİ BİREYLER TOPLUMA KAZANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR
Projenin yürütüldüğü Meram Fen Lisesi tenis sahasında açıklamalarda bulunan Türkiye Beyazay Derneği Konya Şube Başkanı Adnan Yağcı, engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yapmalarını amaçlayan “Aşmak için Hareket” kampanyasını yürüttüklerini ifade etti. Kampanyanın Türkiye’de ve yurt dışında beş ülkede iki yıldır devam ettiğini belirten Yağcı, “Türkiye Beyazay Derneği Konya Şubesi, Türkiye Tenis Federasyonu Konya İl Temsilciliği aracılığıyla tenis sporu yapılıyor. Buradaki amaç engelli ve engelsiz bireylere birlikte spor yaptırarak engelli bireyleri topluma kazandırmak. Daha sonraki aşamada ise engelli öğrencileri meslek sahibi olmaya yöneltmek. Sadece tenis değil, atletizm, masa tenisi, voleybol gibi birçok branş da yürütülmekte. Tenis Türkiye’de ilk defa Konya’da başlamış oldu. Yaklaşık 5 aydır devam ediyor. İlk aşamada 30 engelli, 30 engelsiz öğrenci olarak başladı. Perşembe günleri tenis, diğer branşlar da cumartesi günleri devam ediyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğüyle yapılan protokol kapsamında engelli öğrenciler evlerinden alınarak spor yaptıkları alana getiriliyor. Antrenmandan sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Türkiye çapından yüz bin engelli, yüz bin engelsiz öğrencinin birlikte spor yapması için yola çıkıldı. Şu anda yarıyı geçtik, inşallah Türkiye’de ve yurt dışında bu hedefe ulaşmış olacağız” diye konuştu.
Projeye katılarak tenis oynamaya başlayan 9. sınıf öğrencisi yürüme engelli Mustafa Kahraman da, çalışmaların iyi geçtiğini ve hareketlerde fazla zorlanmadığını söyledi.
4. sınıfa giden Arda Özkök ise, “Engelli oldukları halde onlar da çok güzel oynuyor. İleride daha başarılı olabilirler. Onlarla oynarken mutlu oluyorum” dedi.
Öğrencilerden Nil Özkök de, “Onların da oynadığını görmek çok güzel. İlerleyen zamanlarda imkanım olursa engelli arkadaşlarımı eğitmek isterim” şeklinde konuştu.
Tenisi çok sevdiğini belirten işitme engelli Mehmet Reşai ise hareketleri öğrendiğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.