Konya’da Hayırseverler Yetimler İçin Toplandı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından gerçekleştirilen “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında, Konya İHH İnsani Yardım Derneği, “Sponsor Aile Kaynaşma Yemeği” programı düzenledi.
Programa, Konya Valisi Muammer Erol, davetliler, Suriyeli, Çeçen ve Konyalı birçok vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İHH’nın ‘Bizi Kardeş Kıl’ isimli slayt gösterisi sunuldu.
Konya İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Konya’nın yardım potansiyelinin geniş olduğunu söyleyerek İHH açısından bakıldığında Konya’nın önemli bir yere sahip olduğunu, bunun yanında daha fazla çalışarak dünyanın dört bir yanında dili , dini ve ırkı ne olursa olsun tüm insanlık için adalet ve kardeşlik bilincini yaymak istediklerini vurguladı.
“DÜNYANIN EN MASUM VARLIKLARI YETİMLERDİR”
Başkan Uysal, “Şüphesiz yaşadığımız dünyanın en masum varlıkları yetimlerdir. Bu nedenle yetim projesini yıldız projemiz olarak görüyoruz. Özellikle 2007 yılından itibaren ‘Sponsor Aile Destekleme’ projesi kapsamında gördüğümüz destek giderek artmaktadır. Lakin dünyada 400 milyon yetimin olduğunu hesaba katarsak daha çok çalışmamız gerekmektedir. Şimdiye kadar destekleriniz için tüm yetimlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
“65 BİN YETİMİN HAMİLİĞİNİ ÜSTLENİYORUZ”
Konuşmacı olarak programa katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ise, yetimlere sahip çıkmanın İHH’nın en asli işlerinden biri olduğunun altını çizerek, “İHH olarak 65 bin yetimin hamiliğini üstleniyoruz. İçinde bulunduğumuz ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında bu sene 180 bin yetime ulaşacağız. Projeyi gerçekleştirirken amaç edindiğimiz ‘Kim bir yetimin başını okşarsa, onun başında ki saç telleri kadar o kişiye sevap vardır’ Hadis-i Şerif’i bizleri günden güne kuvvetlendiriyor. Yani bize düşen savaş, hastalık ve doğal afetlerin neticesinde yetim kalan çocuklarımıza el uzatmaktır. Asıl önemli olan ise niçin el uzattığımızın bilincinde olmaktır. Yetimlerin üzerinden tüm dünyada oynanan şer odaklı oyunları bozmaktır. Konya bu konuda önemli birçok işe imza attı. Lakin iki günü birbirine eşit olmaması gereken bir ümmet olarak, hep beraber yeni bir besmele çekip ayağa kalkmalıyız” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARIN YETİM KALMALARINI ENGELLEMELİYİZ”
Programın devamında konuşan Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, “Dünyanın her coğrafyasında yetim çocuklar vardır. Ama bugün bir istatistik çıkarılsa en çok yetim olan coğrafyanın, İslam Coğrafyası olduğunu göreceğiz. Fakat şunu anlamalıyız, bizim tek işimiz bu coğrafyalarda yetimler ortaya çıktıktan sonra onlarla ilgilenmek değildir. Bunun yanında biz bu çocukların yetim kalmaması için ne yapmalıyız, bu durumu nasıl önleyebiliriz bunun üzerine çalışmamız gerekiyor. İşgalcilerin ayaklarını bu coğrafyalardan nasıl keseceğiz bunu düşünmeliyiz. Bu işgalci kuvvetleri engelleyebilirsek onlar arkalarında milyonlarca yetim bırakamazlar. Bunları yaptıktan sonra ise yetim kalan çocuklarımıza sahip çıkmak hepimiz için önemli bir görevdir. Çünkü biz onlara sahip çıkmazsak misyoner kuruluşlar o çocukların boynuna birer hac takacaklar. İsmi Muhammed, Ahmet, Mustafa olan nice yetimleri Hristiyanlaştıracaklar. Sonuç olarak bizler çocuklarımızın yetim bırakılmasına sebep olan zulümleri engellemeye gayret göstereceğiz. Ardından geride kalan tüm kutsal emanetlerimize sahip çıkacağız. Unutmayalım ki bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Rabbimiz ne yapacağımızı görmek istiyor” ifadelerini kullandı.
Konya İHH tarafından okullar arasında düzenlenen mektup yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program, fotoğraf çektirilmesi ve düğün yemeği ikramıyla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.