Konya’da öğrenci kongresi başladı
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi, Konya'da başladı.
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, kongrenin Türkiye'nin ekonomik ve beşeri gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye'nin en büyük zenginliğinin genç nüfusu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ay, Türkiye'nin beşeri ve sosyal kalkınmasının temel kaynaklarından birinin gençler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ay, kongrenin temel amacının; belirlenen alanlarda çalışan genç araştırmacı, akademisyen fikirlerini, araştırma sonuçları ve tecrübelerini paylaşabilecekleri bir ortam oluşturmak ve güncel bilimsel gelişmeler üzerine kültürel bir tartışma platformu sağlamak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ay, konuşmasının son bölümünde ise Selçuk Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve AKS Grup'a teşekkür ederek, kongrenin başarılı geçmesini diledi.
"Anadolu; tarihi, kültürel ve sosyal zenginliğe sahip bir veri hazinesi"
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut da konuşmasında, Anadolu topraklarında 17 büyük medeniyetin kurulduğunu belirterek, "İlme ve marifete sahip çıkacağız. Hakikate sahip çıkacağız ve bu manada da belki en önemli yük sosyal bilimlerin üzerinde. Anadolu coğrafyası mükemmel bir tarihi zenginlik, kültürel zenginlik, sosyal zenginlik sağlıyor. Tam bir veri hazinesi. Bir zamanlar tüm bunların sorumluluğunu omuzlamış, hepsiyle birlikte bir ulvi dava uğrunda birlikte yürümüş bir medeniyetin torunları olarak üzerimizdeki sorumluluğu daha iyi hissetmemiz ve bu bağları da güzelce kurmamız gerekiyor. Biz dolayısıyla bu mesuliyeti yavaş yavaş sizlerin omuzlarına devretme noktasındayız. I. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi'nin bu manada da çok önemli sonuçlara vesile olacağı inancındayım. Bu kongrede herkesin bilimsel birikimini birbiriyle paylaşmak suretiyle çok daha güzel çalışmalara kapılar aralamasını, bilgi alışverişinin daha nitelikli yayınlara dönüşmesini, kongremizin de bu vesileyle üniversitemiz, ülkemiz, mazlum coğrafyalar ve tüm dünya insanlığı için hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
"İlim ve bilimin 2 temel şartı bulunuyor"
Antalya Akev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayati Aktaş da, ilmin ve bilimin vazgeçilmez iki şartının olduğunu belirterek, "Birinci şartı doğruyu, gerçeği aramak ve bulmaktır. İkinci vazgeçilmez şartı ise bulunan bu gerçek ve doğrulardan elde edilen bulguların, kamuoyuyla bilim dünyasıyla ilim alemine paylaşılmasıdır. Yani sizlere sunulmasıdır, bilim dünyasına aktarılmasıdır. Doğruların ve gerçeklerin elde edilmesi araştırılması her bilim dalının kendine göre özellikleri var. İkinci vazgeçilmez şartı da elde edilen bu bulguların, kamuoyuyla bilim alemiyle paylaşılması. İşte bu da makaleler, kitaplar yazarak, derslerde anlatarak, gazete yazılarında, dergilerde, sempozyumlarda, kongrelerde paylaşma imkanı doğuyor. Gerçekleşmekte olan kongrenin iyi sonuçlar getireceğine inanıyorum. Kongrenin bilim dünyasına, ilim alemine faydalı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Ay, Prof. Dr. Aktaş ve Prof. Dr. Karabulut'a plaket takdim etti. Açılışta, en iyi bildiri ödülleri de sahiplerini buldu. Açılış programının ardından, ilk oturuma geçildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda başlayan kongrenin açılışına Antalya Akev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayati Aktaş, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.