Konyalılar Gazze için ayağa kalktı

Konyalılar Gazze için ayağa kalktı
Filistin’de yaşanan katliamlara karşı Konya STK Platformu, Mevlana Meydanı’nda ‘Soykırıma İsyan Filistin’e Destek’ konulu kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi.

İsrail ve yardakçılarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle tüm kesimin birleşmesi gerektiğini dile getiren Muhammed Mustafa Nokta, “İsrail'e yönelik yaptırım kararını delen iş adamları soykırıma destek olma suçundan yargılanmalı ve bu yönde caydırıcı yaptırımlar uygulanmalı” dedi. Açıklamaya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Konya Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Mustafa Nokta, Konya STK’larının diğer temsilcileri, bazı siyasi partilerin il temsilcileri ve çok sayıda Filistin sevdalısı katıldı. ‘Hükümet uyuma, kardeşine sahip çık’ sloganları atıldı. Açıklamaya katılanlar tarafından tekbirler getirildi.

BU OLAY TÜRKİYE VE KIBRIS’A DA SIÇRAYACAK

Konya STK Platformu adına basın açıklamasını Muhammed Mustafa Nokta yaptı. Yüz yıldır yaşananların uluslararası hukuk mekanizmalarında yargılanıp ceza almadığı ve yalnızlaştırılmadığı sürece İsrail sorununun gerçek anlamda çözülmeyeceğini gösterdiğini belirten Nokta, “7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu, toprakları işgal edilmiş, soykırıma maruz kalırken yalnız bırakılmış Filistin halkının insani çırpınışını temsil etmektedir. Şehit Ahmet Yasin'in şahsında ‘Dirensek de öldürüyorlar, direnmesek de; biz direnmeyi seçtik’ diyen Filistin halkının meşru temsilcisi Hamas, işgal, soykırım ve katliamlara karşı direnişe öncülük etmektedir. Arz-ı Mevud safsatasıyla, saldırgan tutumunu Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin'den sonra Lübnan'a da taşımıştır. Siyonist rejimin bu azgın tutumu bölge halkları için açık bir tehdittir. Kıbrıs'a ve Türkiye'ye doğru sıçrayacağı açık olan bu cüretkâr tehdidin tüm dünyayı kaosa sürükleyebileceği görülmelidir” dedi.

BOYKOT DEVAM ETTİRİLMELİ

“İslam İşbirliği Teşkilatı, adının hakkını verecek bir uyanışla somut ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirmek zorundadır” diyen Nokta, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Filistin’e abluka uygulayan Ürdün ve Mısır gibi ülkeler, ablukayı daha fazla geciktirmeden derhal kaldırmalı bütün İslam ülkeleri İsrail ile ticaretini sonlandırmalıdır. Türkiye’de bu zulüm ve tehdit karşısında tereddütlü davranan siyaset ve bürokrasinin tüm aktörleri, milli ve insani hassasiyetler ile tanınan milletimizin beklentilerini karşılayacak somut politikalar izlenmelidir. Siyonist çeteyi devlet olarak tanıma kararı iptal edilmelidir. Başta çifte vatandaş statüsünde İsrail ile bağlantısı olan kişiler olmak üzere, bu soykırımcı terör çetesi ile en ufak iltisaklı olan yerli ve yabancı aktörler, milli güvenliği tehdit eden unsurlar olarak tanımlanmalı ve etkisiz kılınmalıdır. Bu bağlamda TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeyi bekleyen kanun teklifi ivedilikle gündeme alınarak oybirliği ile kabul edilmelidir. Ayşenur Ezgi Eygi' yi katleden Siyonist teröristlere karşı başlatılan soruşturma ivedilikle sonuçlandırılarak, katillerin yargılanması sağlanmalıdır. Bu çeteye destek veren ABD ve Batı bloğuna hizmet sunan başta Kürecik olmak üzere, tüm askeri üsler kapatılmalıdır. Bakü-Ceyhan Boru Hattı üzerinden soykırıma enerji desteği kesilmelidir. Sanatçısından akademisyenine, gazetecisinden, iş adamına, gencinden yaşlısına kadar her vicdan sahibi vatansever kardeşimiz, topyekün bir mücadele şuuruyla kenetlenerek ortak cephe oluşturmalıdır. İsrail ve yardakçılarına karşı katı bir boykot ve direniş sürdürmek üzere teşkilatlanmalıdır. Siyonizme destek veren ürünlere karşı boykot uygulanmalıdır. İsrail'e yönelik yaptırım kararını delen iş adamları soykırıma destek olma suçundan yargılanmalı ve bu yönde caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır.” Program sonunda İsrail’e lanet okundu, özgür Filistin için dualar edildi. Ayrıca açıklamaya katılanlara kurulan ekrandan bir video izletildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.