Konya’ya 2 milyar TL'lik dev yatırım

Konya’ya 2 milyar TL'lik dev yatırım
Konya'da 100 bin metrekarelik yer aldıklarını ve tüm fabrikaları tek bir alana toplayacaklarını ifade eden Empero Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Topuz, çalışan sayısının da iki katına çıkacağını söyledi

Endüstriyel mutfak alanında Türkiye'nin en büyük firmalarından olan Empero, yeni fabrika yatırımlarına hazırlanıyor. Konya'da 100 bin metrekarelik bir yer aldıklarını ve tüm fabrikaları tek bir alana toplayacaklarını ifade eden Empero Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Topuz, çalışan sayısının da yaklaşık iki katına çıkacağını söyledi. Ana ihracat pazarları Avrupa olsa da özellikle son 3 yıldır Amerika'ya yoğunlaştıklarını ve bölgeye yönelik yeni ürünler hazırladıklarını kaydeden Topuz, fiyat anlamında Amerika'nın çok büyük avantaj sağladığının altını çizdi. Dolar kuru ile ilgili tartışmalara da değinen Topuz, bir ihracatçı olarak kurun yükselmesini ekonomiyi bozacağı için istemediğini ancak devletin şu anda yüzde 2 olan döviz dönüşüm desteğini yüzde 5-6’ya çıkartıp sorunu çözebileceğini vurguladı.

2 MİLYAR LİRA HARCANACAK

Konya'da başladıkları 20 bin metrekarelik yeni fabrika yatırımının bittiğini, şimdi de 100 bin metrekarelik bir yer aldıklarını ifade eden Topuz, 2 milyar liraya yakın toplam bir yatırımla tüm fabrikaları buraya toplayacaklarını belirtti. Yeni yatırımla kapasiteyi ve istihdamı ikiye katlayacaklarını söyleyen Topuz, çalışan sayısının bin 300'lere yükseleceğini kaydetti.

ANA PAZAR AVRUPA, YENİ HEDEF AMERİKA

İhracatta ana pazarlarının Avrupa olduğunu ancak özellikle son 3 yıldır Amerika kıtasına odaklandıklarını kaydeden Topuz, bu pazarlara girebilmek için sadece belgelendirmeye 1 milyon TL harcadıklarını söyledi. Empero olarak 50'ye yakın üründe belgelerinin olduğunu ve Amerika pazarına tamamen hazır olduklarını ifade eden Topuz, "Amerikan kalitesine uygunluk belgeleri için çok önemli çalışmalar yaptık. Bir ürün için yaklaşık 40-50 bin dolar arası para harcıyorsunuz ama bu ürünü satıp satamayacağınız belli değil. Bizim firmalarımız da genelde KOBİ ölçekli olduğu için bu paralar onlara çok yüksek geliyor. Herkes istiyor ki ben bundan sipariş alayım da sonra belge alayım. Ama bu senin sipariş alma şansını kafadan öldürüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.