Koşun Eskil'in çölüne! Şifa kaynağı o meyvenin şimdi tam zamanı

Koşun Eskil'in çölüne! Şifa kaynağı o meyvenin şimdi tam zamanı
Doğada kendiliğinden yetişen ve sulak alanlarda bulunan bir bitki çeşidi olan karamuk, sağlık açısından çok değerli. Şifa deposu olan bu meyveden Eskil'in çölünde bolca bulmak mümkün.

Soğuk algınlığına iyi gelmesiyle, iltihabı iyileştirmesiyle, şeker hastalarına şifa olmasıyla, tansiyonu düşürmesiyle, kalbi korumasıyla, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle, enfeksiyon ve bakterilere karşı etkili olmasıyla bilinen karamuk bitkisinden Eskil'de bolca bulmak mümkün.

Eskil'de uzun yıllar çobanlık yapan Yazır Yaylası'ndan Hasan Sanlav Eskil çölünün birçok yerinde yetişen ve ağustos ayında olgunlaşmaya başlayan karamuk bitkisine dikkat çekiyor.

Sanlav, "Karamuk başta enfeksiyon hastalıkları, nefes darlığı, şeker ve kansızlık olmak üzere bir çok hastalığa iyi geliyor, tane olarak tüketildiği gibi hoşaf ve kompasta olarak da tüketebilirsiniz. Eskil'in çölünde farklı noktalarda bulmak mümkün, ancak Çadır Obası yolu, Yazır-Tol yaylaları arasında ve Eskil birinci TOKİ'nin kuzeyinde yoğun olarak mümkün. Karamuk, memleketimizde kıymeti bilinmeyen bir meyve, Yüce Allah'ın bizlere bir ikramı, bu meyve ayrıca, kuşlar ve diğer vahşi yaşam için önemli bir yaşam alanı sağlıyor." diye konuştu.

Sanlav, "Çocukluk yıllarımdan hatırlıyorum ki, karamuk çalısının kökü, kök boyada kullanılmasının yanı sıra kaynatılarak koyunlara içirilir ve tenya şerit tedavisinde kullanılırdı." dedi.

2cba2536-8be6-4bad-8e68-4fd12332353f.jpg

2acd4174-494b-4062-8a85-b578be84c221-001.jpg

Rusların yaşam iksiri bulundu! Hoşafı yapılıyor doğal antikor deposu - 1. Resim

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum