Ktb’ye Rekor Hububat Geldi

Ktb’ye Rekor Hububat Geldi
Konya Ticaret Borsas (KTB)ı Elektronik Satış Salonu bir günde 16 bin ton hububat işlemi ile rekor kırdı.KTB’den yapılan açıklamada, “Bu sene yağışların düzenli ve çok düşmesine bağlı olarak bitki geli...

Konya Ticaret Borsas (KTB)ı Elektronik Satış Salonu bir günde 16 bin ton hububat işlemi ile rekor kırdı.

KTB’den yapılan açıklamada, “Bu sene yağışların düzenli ve çok düşmesine bağlı olarak bitki gelişiminin iyi seyretmesi, Türkiye buğday üretimini 23 milyon ton ile tarihi bir rekora taşıyacak. Bu olumlu veriler Türkiye buğday üretiminde önemli bir yerde olan Konya Ovası’ndaki rekolteyi geçen seneye göre yüzde 40 ila yüzde 50 artırması bekleniyor. Bu sezon hububatta yaşanan bu yoğunluk, Türkiye’nin işlem hacmi en yüksek borsalarından Konya Ticaret Borsası’nda da kendini gösteriyor. Hasadın başlamasıyla birlikte gün içinde borsaya 850 kamyonla gelen 16 bin ton hububat işlem görerek bir rekora koştu” denildi.

Analizleri yapılarak satış salonuna gelen 16 bin ton hububatın gün içinde elektronik ortamda seri şekilde satışlarının yapıldığını ifade eden KTB Başkanı Hüseyin Çevik, Elektronik Satış Salonu ile satışlara güven geldiğini ve çiftçinin tercihi olduğunu söyledi. Borsa’da çiftçilerin ürünlerini daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde satmaları için çeşitli tedbirleri aldıklarını söyleyen Başkan Çevik, satış ve analizle ilgili personel sayısının artırılarak, analizlerin ve mal kabullerinin gecenin geç saatlerine kadar devam ettiğini ifade etti. Sanayici ve tüccarın rahatça mal alması, üreticinin rahatça mal satabilmesi için her türlü tedbiri aldıklarının belirten Çevik, “Borsaya gelen ürünler tüccar, sanayici ve çiftçi tarafından anlık takip edilerek hızlı, şeffaf ve gerçekçi bir fiyatla işlem görmektedir. Öyle ki artık sadece Konya’dan değil Ankara, Aksaray, Karaman gibi yerlerden de ürünler gelmeye başlamıştır. Yapılan anketlerde gerek tüccar, gerekse çiftçilerimiz sistemden son derece memnun olduklarını beyan etmektedirler. 2015 yılına kadar sadece salon işlem miktarı 2,2 milyon tonu aşmış, işlem hacmi ise 1,7 milyar TL’ye kadar çıkmıştır” diyerek, yeni hasat sezonunun rahmet ayı ile birlikte herkese hayırlı olması dileklerinde bulundu.

“ÇİFTÇİ ELEKTRONİK SATIŞ SALONUNU SEVDİ”

Elektronik Satış Salonu ile birlikte ürünlerini değerlendirmede önceliklerinin borsa olduğunu belirten üreticiler ise, bu sistemle birlikte gözlerinin arkada olmadığını belirtiyor. Ürünlerinin değerinde ve hakkaniyetle işlem gördüğüne inandıklarını ifade eden çiftçiler, sistem ile birlikte kendi ürünlerini de takip ettiklerini belirterek, sistemde emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.