KTO Başkanı Öztürk Genç Girişimcilerle Buluştu

KTO Başkanı Öztürk Genç Girişimcilerle Buluştu
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, genç girişimcilerle bir araya geldi.Konya Genç Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “Türkiye’nin Geleceğinde Konyalı Genç İşadamlarının Misyonu” program...

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, genç girişimcilerle bir araya geldi.

Konya Genç Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “Türkiye’nin Geleceğinde Konyalı Genç İşadamlarının Misyonu” programı Konya Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Programın konuğu olan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’da faaliyet gösteren Genç Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile tecrübe paylaşımında bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Konya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serhat Yaya, “Konya Genç Sivil Toplum Kuruluşları ve iş dünyasının genç temsilcileri olarak bizler gerek şehrimizin ve gerekse de ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak adına birlikte çalışmaktayız. 16 genç STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu bu birliktelikte yaptığımız tanışma toplantısının ardından ikinci toplantımızı düzenliyoruz. Programımızda, Türkiye’nin geleceğinde Konyalı genç işadamlarının misyonu ana konusunu değerlendireceğiz” dedi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’daki tüm gençlik teşkilatlarını bir arada görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “7 Haziran ve 1 Kasım arasında çok zor bir süreç geçirdik. 1 Kasım’dan sonra istikrar ve güven ortamının yeniden sağlanacağını düşünürken Suriye ve Rusya krizini yaşadık. Bu coğrafyada yaşamak bugüne kadar zordu bundan sonra da zor olacaktır. Bunun için moralimizi bozmamalıyız. Ülke olarak sürekli iyiye gitmekteyiz. 1923’ten bu yana onar yıllık periyotlarla incelediğimizde sürekli büyüdüğümüz görülmektedir. Bugün on bin dolar milli gelire sahibiz. Tüm yaşadığımız zorluklara rağmen gelecekte daha da iyi olacağız. Gençlerimizin moralini bozmak için 2. Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkan Almanya ve Japonya’yı örnek gösterirler. Türkiye’nin siyasal gücü, kendi anayasasını yapamayan bu iki ülkeden daha öndedir. Bir de Güney Kore örneği var. Güney Kore bugün 30 bin dolar milli gelire yükselmek üzere olan bir ülke. Güney Kore 50 bin dolar milli gelire sahip olsa da hiçbir ülke tehdit olarak görmez. Çünkü siyasi bir güç olma gibi düşünceleri yok. Türkiye 2003-2013 arası milli gelirini 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkardı. 2013’te gezi hadiseleri ile başlayan süreci biliyoruz. Türkiye’yi yönetenler milli gelir on bin dolara çıktığında dünya üzerinde yeniden siyasi bir iddia ortaya koydular. Türkiye’nin son dört yıldır başına gelen hadiselerin, krizlerin olayların temelinde hep bu sebep yatmaktadır. Türkiye siyasal bir iddia ortaya koyduğu her dönemde bu sıkıntıları çekmiştir. Özal döneminde de bunu yaşadık. Bin dolardan üç bin dolara getirdik milli geliri bir çok sorun yaşadık. Üç binden on bine getirdik gene aynı oyunlar ve on bin dolarda kaldık. Dünya, 5’ten büyüktür diyecek kadar dünya siyasetinde söz sahibi olursanız birileri bu ülkede terörü kışkırtır. Millet olarak siyasal güç olma iddiasını ortaya koymak zorundayız. Biz devlet olarak sadece müreffeh bir hayat sürmenin peşinde değiliz. Güçlü bir devlet, güçlü bir millet olmak istiyoruz. Çünkü bizi biz yapan değerler var. Biz bugüne kadar hep mazlumların yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bunun için de dünya siyasetinde söz sahibi olacağız, dünya siyasetine müdahale edebilir hale geleceğiz. Biz de daha falza çalışarak inandığımız değerleri gerçekleştirmek için öncelikle bu ülkeyi daha güçlü hale getireceğiz. Güçlü olarak önce bölgemizde sonra tüm dünyada mazlumun olmadığı bir düzen kurulması için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“KONYA, TÜRKİYE’NİN DİREĞİDİR”

Konya Ticaret Odası’nın Anadolu’da kurulan ilk oda olduğunu hatırlatan Başkan Öztürk, “Osmanlı’nın son döneminde kurulan bütün modern kurumların ilki İstanbul’da ikincisi Konya’da kurulmuştur. Anadolu’daki ilk oda, ilk borsa, ilk hukuk mektebi, ilk zabıta teşkilatı gibi örnekler Konya’dadır. O dönemde Osmanlı yönetimince gelişen şartlar doğrultusunda İstanbul’un alternatifi Konya olarak görülmekteydi. Anadolu coğrafyasında kurulan Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye’yi tek devlet olarak kabul ediyoruz. Bu tek devletimizin ana direği Orta Anadoludur. Orta Anadolu hasasiyetlerini bugüne kadar korumuştur ve korumaya devam etmektedir. Bu sürdüğü müddetçe, bu coğrafyadaki tek devletimiz sozsuza kadar yaşayacaktır. Konya tarihinden beri bu devletin merkezidir. Konya, Türkiye’nin direğidir. Konya ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olacaktır. Ekonomiyle ilgili tüm parametrelerde Konya, Türkiye ortalamasının üzerindedir. İhracat artışıyla, sağladığı istihdamla, milli geliriyle Konya sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmaya başlamıştır. Bu potansiyelin daha değerli hale gelmesi gençlerimizle olacaktır. Bizden sonra yerimize gelecek olan gençlerimiz bu ülkeyi şimdikinden daha güçlü hale getireceğine inanmaktayım. Bu inancımız bizi gelecek için daha da motive etmektedir. Gençlerimizin de Konya güçlenirse bu ülkenin daha güçlü hale geleceğine, bu ülke güçlenirse inandığımız değerler anlamında bu dünyanın çok daha yaşanılabilir bir dünya olacağına inanmalarını ve bu inançla daha çok çalışmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.