KTO Karatay Üniversitesi Odyoloji Topluluğu İle “Konya İşitiyor”
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Odyoloji Topluluğu, 3 Mart Dünya İşitme Günü’nde Konya’da işitme sağlığı farkındalığı oluşturmak için işitme engelliler, işitme sektörü, rehabilitasyon merkezleri ve lise öğrencilerinin de katkılarıyla bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.
KTO Karatay Üniversitesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Konya Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı, Selçuk Üniversitesi, Türkiye Odyoloji Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği iş birliği ile yapılan ve 3E (Erken işitme kaybı tanısı, Erken işitme cihazı kullanımı, Erken işitme konuşma rehabilitasyonu) sloganı ile yola çıkan topluluk 3 Mart Dünya İşitme Günü’nde işitme engellileri unutmadı.
Anıt Meydanı’ndan başlayarak Kültürpark Şehir Meydanı’na kadar Mehter Takımı eşliğinde yürüyen katılımcılar “Konya İşitiyor” programı ile Konya’da işitme sağlığı farkındalığı oluşturmayı amaçladı. Programın açılış konuşmasını yapan ve erken teşhisin önemini vurgulayan KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölüm Başkanı ve Türkiye Odyoloji, Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği Başkanı Doç. Dr. Özlem Konukseven “3 Mart Dünya İşitme Günü’nde bir arada olmaktan çok mutluyuz. Programı organize etmemizde katkıları olan üniversite yönetimimize ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. KTO Karatay Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölümü olarak erken işitme kaybı tanısı, erken işitme cihazı kullanımı ve erken işitme konuşma rehabilitasyonuna çok önem veriyoruz. Yeni doğan işitme taraması ile doğar doğmaz bebeklere tanı koyabiliyoruz ve cihaz kullanmasını sağlıyoruz. Yapılan araştırmalara göre işitme kaybının saptanması bakımından en kritik dönemin yeni doğan döneminin olduğunu ortaya koymaktadır. Erken tanı ile işitme engelini ortadan kaldırmak istiyoruz, işitmeyen kalmasın amacı ile ilerliyoruz” dedi.
“KÜLTÜRPARK ŞEHİR MEYDANI’NDA İŞİTME TARAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
“Konya İşitiyor” temalı etkinlikte KTO Karatay Üniversitesi Odyoloji Bölümü öğrencilerinin işaret dili ile şarkı söylemeleri işitme engelliler tarafından alkışlandı. Programın devamında Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi Türk İşaret Dili İlahi Grubu ve Üstün Değişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ilahiler ve şiirler okudu. Saygı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Üç Boyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de "Türk Bayrağı" ve "Ispanaklı Yumurta" gösterileri ile büyük beğeni topladı. KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Odyoloji Bölümü, işitme sağlığı farkındalığı oluşturmak için Kültürpark Şehir Meydanı’nda işitme taraması uygulaması da gerçekleştirdi. Odyoloji eğitimi veren ender üniversitelerden olan KTO Karatay Üniversitesi 3 Mart Dünya İşitme Günü’nde “Konya İşitiyor” etkinliği ile işitme engellileri buluşturmuş oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.