KTO Karatay Üniversitesi’nde “İslam Ekonomisi Ve Finans Bölümü” Açıldı

KTO Karatay Üniversitesi’nde “İslam Ekonomisi Ve Finans Bölümü” Açıldı
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi mevcut ekonomik sistemin yetersiz geldiği alanda sivil toplum kuruluşları, sanayi, ticaret odaları, borsalar, bankalar ve birçok kurumla istişareler sonu...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi mevcut ekonomik sistemin yetersiz geldiği alanda sivil toplum kuruluşları, sanayi, ticaret odaları, borsalar, bankalar ve birçok kurumla istişareler sonucunda İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’nü açtı.

Öğrencileri ile ekonomi alanında çalışan yetkin kurum ve kişilere lisans düzeyinde İslam Ekonomisi ve Finans kapsamında gerekli akademik bilgiyi kazandırmak amacıyla Türkiye’de ilk olarak açılan bölüm KTO Karatay Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim verecek. Ulusal ve uluslararası alanda tanınmış akademik kadrosu ile 2016-2017 öğrenim döneminde ilk öğrencilerini kabul edecek olan bölüm, birinci yılında tamamı burslu olarak 30 öğrenci alacak.

İSLAM EKONOMİSİNİN UZMANLARI KTO KARATAY’DA

Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Prof. Dr. Murat Çizakça, Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Yahşi ile alanında uzman birçok ismi akademik kadrosunda buluşturan KTO Karatay Üniversitesi 2016-2017 akademik yılında İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’ne ilk öğrencilerini alarak Türkiye’de bu alandaki açığı kapatmayı amaçlıyor.

Üniversite olarak İslami Ekonomi alanında önemli bir bölümü üniversiteye kazandırdıklarını vurgulayan KTO Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Dünyada ve ülkede son yıllarda ihtiyaç duyulan ve alternatifi olmayan bir bölümü ülkemize ve şehrimize kazandırdık. İslam Ekonomisi ve Finans alanında disiplinler arası bir yaklaşımla lisans eğitimi vererek, ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer alabilecek yetişmiş insan potansiyelini oluşturmayı amaçlıyoruz. İslam ekonomisi, İslami finans ve katılım bankacılığı alanında ortaya çıkabilecek çok boyutlu problemleri sürdürülebilir çözümler üretebilecek ve yeni modeller oluşturabilecek uzmanlar yetiştireceğiz. Katılım bankacılığı konusunda uzmanlaşmış personel ülkemiz ticaret ve sanayi dünyası için büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir. Türkiye’de bir ilk olarak kurduğumuz bölüm ile İslam ekonomisi, İslami finans ve katılım bankacılığı terminolojisinin oluşturmak ve bilinilirliğini yaygınlaştırmak için üniversite akademik dünyası olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

NEDEN İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANS BÖLÜMÜ?

Üniversite’den yapılan açıklamada, “Dünya genelinde İslami finans alanında 40’a yakın üniversite İslami finans alanında yüksek lisans programları sunmaktadır. Dünyada İslami finans eğitimleri sadece yüksek lisans boyutuyla ele alınmamakta, doktora çalışmaları kapsamında teorik araştırma konusu da olabilmektedir. Bu gelişmeler ışığında KTO Karatay Üniversitesi "İslam Ekonomisi ve Finans" bölümünü lisans düzeyinde açarak, ortaya çıkacak kalifiye insan kaynakları ihtiyacını karşılamayı planlamaktadır. Ernst&Young’ın İslami bankacılığın küresel ve bölgesel olarak büyüme performansını göstermek amacıyla belirli dönemlerde hazırladığı raporda, ticari bankalarla birlikte uluslararası İslami banka aktiflerinin 2014’te 778 milyar dolara ulaşacağı öngörülmüş ve gerçekleşmiş, 2019´da ise Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı önde gelen 6 pazarda İslami banka aktifleri 1.8 trilyon dolara ulaşacağı tahmin edilmiştir. Türkiye´de İslami bankacılığın pazar payını şu anki yüzde 5,9 seviyesinden 2023’te yüzde 15´e çıkacağı tahmininde bulunan raporda, bu pazar payının 180 milyar dolarlık sektör büyüklüğü anlamına geldiğine de dikkat çekilmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.