KTO Karatay Üniversitesi’nde "Teknoloji Günleri" sürüyor
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Teknoloji Günleri-3 kapsamında "Gelecekte Lojistik ve Lojistik Üssü" programı düzenledi.
KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öncülüğünde üçüncüsü düzenlenen programa, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, Müstakil Sanayici ve İş Adamaları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, iş adamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin lojistik üssü olmaya aday şehri Konya'da ve lojistik eğitimi veren KTO Karatay Üniversitesi'nde bu çalışmayı yapmaktan ötürü mutlu olduklarını söyledi.
"Son 15 yılın en hızlı büyüyen sektörü lojistik"
Küresel ticarette artan rekabet şartlarının, lojistik sektörünün önemini arttırdığını belirten Başkan Selçuk Öztürk, "Ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşması açısından, lojistik alanındaki yatırımların artması gerekmektedir. Lojistik, dış ticaret hacminin büyümesi ve yabancı sermayenin ülkeye kazandırılmasında en önemli etkenlerden bir tanesidir" dedi.
"İnsana yatırımı önemsiyoruz"
Lojistik sektörünün son 15 yılın en hızlı büyüyen sektörü olduğuna vurgu yapan Başkan Selçuk Öztürk, "Konya 3 milyar dolar civarında dış ticareti ve üretim çeşitliliği ile geleceğin ekonomi merkezi olmasının yanı sıra coğrafi özellikleri ile de Türkiye'nin lojistik üssü olma yolunda ilerlemektedir. Bu bağlamda asıl sermayemiz olan insana yatırım noktasında KTO Karatay Üniversitesi'nin, üniversite-özel sektör iş birliğinde yaptığı çalışmalara, üniversite yönetimi olarak önem veriyoruz. Endüstri Mühendisliği Bölümü'nün üniversite özel sektör iş birliğinde köprü görevi üstlenmesi, bizlere ayrı bir mutluluk vermektedir. Lojistiğe dair sektör temsilcilerimizin öğrencilerimizle tecrübelerini de paylaştığı bu program, uluslararası kara nakliye sektörü temsilcilerinin üniversitemiz ile buluşması hem ikili iş birliğini geliştirecek hem de sektörün sorunlarına çözüm oluşturma noktasında fayda sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.
"Ülke olarak lojistik sektöründe dünya ortalamasının üzerindeyiz"
Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Yaman moderatörlüğünde gerçekleşen "Gelecekte Lojistik ve Lojistik Üssü" programında konuşan ve üniversiteye teşekkür eden Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, "Türkiye dünyada önemli bir noktada. Rekabet konusunda dünyanın ortasında olmamız çok büyük avantajları da beraberinde getiriyor. Ülke olarak dünya sıralamasında lojistikte ve kara taşımacılığında sektörün üzerinde bir başarı gösteriyoruz. Son elli yılda Konya, önemli lojistik bölgelerden biri olmuştur. Türk ihracatının gelişmesinde, Ortadoğu ve Avrupa'ya açılmasında Konya'nın katkısı büyüktür" diye konuştu.
Lojistiğin dinamik bir sektör olduğunu belirten MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ise, "Dünyada hangi işi yaparsanız yapın lojistik sektörüne ihtiyacınız vardır. Konya, tarımdan sanayiye geçişte bir üs haline gelmiştir. Uluslararası alanda ürünlerimizin ihracatını gerçekleştiriyoruz. Bu çerçeveden bakıldığında lojistiğin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Konya olarak ürettiklerimizi hızlı bir şekilde limanlara ulaştırmalıyız. Stratejik öneme sahip lojistik merkez projesi ile şehrimiz limanlara hızlı erişim noktasında avantaj yakalayacak" şeklinde konuştu.
"Gelecekte Lojistik ve Lojistik Üssü" programının ardından KTO Karatay Üniversitesi ve UND arasında karşılıklı iş birliğine dayalı protokol imzalandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.