KTO Karatay Üniversitesi’nden Tarihi Kurumsallaşma Hamlesi

KTO Karatay Üniversitesi’nden Tarihi Kurumsallaşma Hamlesi
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde yıllardır beklenen yönetmelik değişikliği yapıldı. Tarihi kurumsallaşma hamlesi olarak da nitelendirilebilecek KTO Karatay Üniversitesi Ana Yönetmel...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde yıllardır beklenen yönetmelik değişikliği yapıldı. Tarihi kurumsallaşma hamlesi olarak da nitelendirilebilecek KTO Karatay Üniversitesi Ana Yönetmelik değişikliği ile birlikte Konya Ticaret Odası Başkanı sıfatını taşıyan isim, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin de başkanı olacak.

KTO, şehre ve ülkeye artılar sağlayan Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı ile hızla yükselişini sürdüren KTO Karatay Üniversitesi’nin koordineli bir sistemde faaliyetlerini yürütmesi için, kurucu vakıf olan Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Senedi’nde geçtiğimiz yıl bir değişikliğe gitmişti. Yıllardır beklenen yönetmelik ile kurumların birbirleriyle koordineli şekilde çalışmalarının da önü açılmış oldu. Alınan kararlar doğrultusunda tarihi kurumsallaşma hamlesi olarak nitelendirilen bu değişikliğe göre ise, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen yönetici aynı zamanda KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın da Yönetim Kurulu Başkanı olabilecek.

Kurumsallaşma projesinin en önemli ikinci hamlesi ise KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı’nın da aynı yöntemle değişebilmesini sağlamak olarak görülüyordu. Beklenen yönetmelik 21/03/2016 tarihi ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile Konya Ticaret Odası Başkanı sıfatını taşıyan isim, hem Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın hem de KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin doğal başkanı olacak. Böylelikle Konya Ticaret Odası üyeleri tarafından seçilen yönetimler Oda’nın iki ana kuruluşunun da yönetiminde aynı anda yer alacak.

“DEĞİŞEN YÖNETMELİK İLE KURUMSALLAŞMA ADINA BÜYÜK BİR ADIM ATILDI”

Konu ile ilgili açıklama yapan Konya Ticaret Odası Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, “Bizim için en kıymetli yatırım eğitim için yapılan yatırımdır. Bugün helal alın terleri ile bu yatırımlara katkı sağlayan 22 bin üyemiz sayesinde hem şehrimiz hem de ülkemiz kazanıyor. Seçildiğimiz gün üyelerimize kurumsallaşma sözü vermiştik. Girişimlerimiz ve çalışmalarımız sonucunda da sözümüzü tutarak kurumsallaşma adına büyük bir hamle olarak yönetmelik değişikliğini gerçekleştirdik.21/03/2016 tarihi ile yürürlüğe giren KTO Karatay Üniversitesi Ana Yönetmeliği ile de faaliyetlerimiz kurumsallık açısından yeni bir vizyon kazanacak. Gerçekleştirilen yönetmelik değişikliği ile Konya Ticaret Odası’nın adı ve gücüyle kurulan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı ve KTO Karatay Üniversitesi, sağlanan yönetim birliğinin ardından; birbirleriyle uyum içerisinde ve kadim başkent Konya’ya daha değerli hizmetler sunacaktır. KTO Karatay Üniversitesi Ana Yönetmeliği’nin kurumlarımız adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.