KTO Rotayı Güney Amerika’ya Çevirdi
Kolombiya, Peru ve Şili’de düzenlenecek ikili iş görüşmeleri organizasyonu ile Konya makine sektörü Güney Amerika pazarına açılacak.
2013 yılından itibaren üç farklı kıtada Konya’nın ve Konyalı firmaların tanıtımını sağlayan Konya Ticaret Odası (KTO), ihracatçı üyeleri için Güney Amerika pazarını hedef aldı. 22-31 Ekim 2015 tarihleri arasında Kolombiya, Peru ve Şili’de yapılacak, Ekonomi Bakanlığı destekli “Makine Sektörü B2B” organizasyonu hazırlıkları tamamlandı. İkili iş görüşmeleri programlarının detayları üç ülkenin büyükelçilikleri, ticaret müşavirlikleri ve ticaret odaları ile yapılan görüşmelerle belirlendi. Konya’dan 20 firmanın yer alacağı organizasyona Kolombiya, Peru ve Şili’den toplam 300 ithalatçı firma katılacak.
KTO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, ihracat yelpazelerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, “2015 yılındaki küresel ekonomideki daralma Türkiye’nin de ihracat artışını sınırladı. İlk dokuz ayda geçen yıla göre ihracatını koruyan en iyi üçüncü il olan Konya’nın hedeflediğimiz ihracat rakamlarını yakalamak için şimdiden 2016’ya yönelik çalışmalarımıza başladık. Orta Asya gibi küresel ekonomiye hızla entegre olan, İran gibi pazar yasağı kalkan, Afrika gibi gelişmekte olan, Avrupa gibi gelişmiş sanayiye sahip ülkelere açılarak ihracat yelpazemizi genişletmeye çalışıyoruz. Makine sektöründen üyelerimizin Kolombiya, Peru ve Şili’de organizasyon düzenlenmesi talepleri doğrultusunda yaptığımız pazar araştırması neticesinde bu bölgede büyük bir potansiyel olduğunu tespit ettik. Üç ayrı ülkede ithalatçı firmalarla Konyalı firmaları buluşturacağız. Programın hem şehrimiz hem de ülkemiz dış ticareti için faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
Konya’nın güçlü olduğu 8 ana sektörün 48 alt sektöründe 130 ülkede yaptıkları araştırma çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Öztürk, “Ekonomi Bakanlığı desteği ile karşılanan ve üyelerimizin tamamen ücretsiz faydalanacağı ‘Hedef Pazar Seçimi ve Araştırması’ projemiz ile Konyalı firmalarımızın hedefe odaklanmasını doğru pazarlara kanalize olmalarını sağlayacağız. Üyelerimizin, kısıtlı zaman ve bütçe ile doğru müşteriye en kısa zamanda ulaşabilecekleri bir diğer projemiz olan İhracatçı Firma Rehberi de internet sitemizde üyelerimize ücretsiz hizmet vermeye devam etmektedir. Rehber ile yurt dışında bulunan ithalatçı firmalar ilimizde faaliyet gösteren imalat ve ihracat yapan üyelerimize ulaşabilmektedirler. Üyelerimizin ihracat pazarlarını genişletmek ve daha fazla müşteri ile iş bağlantıları kurmalarını sağlamak için projelerimiz üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Böylelikle 2016 yılında Konya’nın gerçek ihracat potansiyelini değerlendirmiş olacağız” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.